Пошук по сайту
Нові надходження до відділу виробничої літератури
Шановні відвідувачі сайту!
Пропонуємо ознайомитися з новими книгами, які надійшли у фонд відділу
жовтень 2025 року
П1242-2018 628.4(477) Ф79 Формування програм щодо поводження з відходами для об`єднаних територіальних громад: проблемні питання та кращі практики : зб. матеріалів Нац. форуму "Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології", м. Київ, 22-23 листоп. 2018 р. / Всеукр. еколог. ліга, Нац. форум "Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології". - Київ : Центр еколог. освіти та інформ., 2018. - 205 с. У збірці вміщено матеріали Нацональногого форуму "Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології». Ключова тема – формування програм щодо поводження з відходами для об’єднаних територіальних громад: проблемні питання та кращі практики. Доповіді учасників висвітлюють весь спектр питань, пов’язаних з кращими практиками щодо поводження з відходами в об’єднаних територіальних громадах, законодавчим регулюванням сфери поводження з відходами, інформаційною політикою та розвитком освітніх програм, спрямованих на підвищення рівня обізнаності населення щодо поводження з відходами. Особливо актуальними є доповіді, в яких представлено напрацювання українських вчених та винахідників щодо безпечних для довкілля технологій утилізації відходів. Матеріали збірки будуть корисними для науковців, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, бізнесу, громадськості, студентів вищих навчальних закладів.
П1297-11-12(2022) Н35 Національний план відновлення України. Розділ "Екологічна безпека" " : / Всеукр. еколог. ліга ; гол. ред. Т. В. Тимочко. - Київ : Центр еколог. освіти та інформ., 2022. - 33 с. - (Бібліотека Всеукраїнської екологічної ліги) (Національний план відновлення України від наслідків війни ; листопад-грудень 2022, № 11-12). Впровадження завдань і проєктів Плану відновлення за напрямом екологічної безпеки забезпечить реалізацію екологічної політики відповідно до євроінтеграційного напряму розвитку України та Європейського зеленого курсу, а також інтеграцію екологічної складової до всіх реформ та проектів з відновлення країни відповідно до європейського курсу та засад сталого розвитку. Започатковано ключові реформи в довкілевих та кліматичних напрямах, розпочато зелену трансформацію економічного розвитку.
Б52598 005.8(477) П82 Просніцький,О.В. Як не профакапити проєкт : / О. В. Просніцький. - 2-ге вид. - Київ : Наш формат, 2025. - 512 с. : іл. Книга «Як не профакапити проєкт» — це практичний посібник, який стане у нагоді кожному, хто працює в сфері управління проєктами. Олексій Просніцький пропонує читачам перевірені стратегії і поради, що допоможуть уникнути типових помилок, які можуть призвести до зриву проєкту. Завдяки конкретним прикладам з реального життя і використанню українських бізнес-кейсів, книга дає чітке уявлення про те, як ефективно керувати проєктами, не допускаючи критичних помилок. Це видання стане корисним для проєктних менеджерів, які прагнуть підвищити ефективність своїх проєктів і уникнути невдач, що можуть вплинути на репутацію компанії або команди. Книга містить чіткі інструкції та корисні поради для прийняття рішень у складних ситуаціях, що виникають під час реалізації проектів.
Б52551 П70 Праці науково-педагогічних працівників Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» : наук.-допом. бібліогр. покажч. / ред. Л. М. Багас ; уклад. І. А. Квятковська. - Хмельницький : [б. в.], 2021. - 62 с. Праці науково-педагогічних працівників Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка». Бібліографічний покажчик науково-методичних праць носить інформативний характер і знайомить користувачів з виданнями науково-педагогічних працівників, що надійшли у фонд бібліотеки та документами в електронному вигляді. Покажчик розраховано на науковців, викладачів, фахівців та здобувачів передвищої фахової освіти.
П1298-1-2(2025) 502.173(477) А44 Акція«Збережи ялинку» : / Всеукр. еколог. ліга ; гол. ред. Т. В. Тимочко. - Київ : Центр еколог. освіти та інформ., 2025. - 32 с. - (Бібліотека Всеукраїнської екологічної ліги) (Природоохоронні акції ВЕЛ ; січень-лютий 2025, № 1-2). Мета акції – схилити громадян України відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев та показати шкідливі наслідки передноворічного вирубування хвойних дерев. Акція спрямована на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни живих дерев на композиції з гілля. У цій збірці подано конкурсні роботи, інформаційно-методичні матеріали, що стосуються організації та проведення щорічного конкурсу «Замість ялинки – зимовий букет» в рамках проведення акції ВЕЛ «Збережи ялинку».
В6666 392:615.89(477) М16 Маковій, Гарафіна Петрівна У світі рослин : / Г. П. Маковій. - 2-ге вид. - Чернівці : Факел пам`яті Марії, 2006. - 335 с. Книга «У світі рослин» - це унікальний огляд рослин як важливої частини нашого життя. Автор ділиться цілющими властивостями рослин, які використовувалися нашими предками, а також розповідає про їхнє ставлення до природи. Ця книга пропонує читачам зануритися у світ рослин і зрозуміти їхню важливу роль у нашому житті.
А47756 392.8(477.43/.44) П44 Поділля має свій смак! = Podillia has its own Taste! : іл. альм. з гастроном. культури регіону / авт.- упоряд.: В. Церклевич, А. Діль, А. Блаута та ін. - Хмельницький : Федоченко С. О., 2025. - 152 с. : фот. кольор. “Це видання про гастрономічну культуру нашого краю є не лише своєрідним кейсом про популярні заклади ресторанного господарства Хмельниччини, а й символом сили, витримки та незламності українців у цей складний для усіх нас час. Адже в кожній історії – любов до життя, до рідної землі, до своєї обраної справи та людей”. Славиться Хмельниччина вишуканими стравами та смаколиками. Саме про них ви знайдете чимало цікавого у цьому виданні. Книга власне, є результатом багаторічної співпраці дослідників гастрокультури, місцевих рестораторів, науковців і культурних діячів. Це дослідження та історична подорож, поєднана з культурною місією. Фактично гастрономічний дороговказ й, водночас, практичний кейс для тих, хто цікавиться регіональною кухнею, туризмом та гастрокультурою. Видання буде корисним для практичної підготовки майбутніх фахівців ресторанного та туристичного бізнесу.
|