Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Поділля має свій смак!


9 жовтня об 11.00 відбудеться презентація альманаху з гастрономічної культури «Поділля має свій смак!».

Унікальна гастрономічна спадщина Хмельниччини — це багатовіковий пласт культури, який варто не просто зберігати, а й переосмислювати, осучаснювати, представляти у світі як частину нашої ідентичності.

Це і про смак пам’яті, і про шлях до економічного розвитку, зокрема через туризм і гастрокультуру.

Саме таке поєднання — смак традиції та сучасний погляд — і лягло в основу нової книжки, яку видано за підтримки голови Хмельницької обласної ради Віолети ЛАБАЗЮК і БО "Благодійний фонд сім'ї Лабазюк "МИ ПОРУЧ".

Її створили люди, які точно знають, як передати душу регіону через гастрономію — хмельницькі ресторатори, викладачі, дослідники кулінарної спадщини і діячі культури:

• Вікторія Церклевич – науковця, кандидат педагогічних наук, викладачка, публіцистка, наукова консультантка ресторанів локальної їжі та автентичної кухні, позаштатна наукова співробітниця Інституту Адама Міцкевича (м. Варшава, Республіка Польща), доцент Хмельницького університету управління і права ім. Л. Юзькова.

• Анна Діль – власниця ресторанів "Південна Брама", "Ресторація Шпігеля", викладачка фахових дисциплін в межах освітніх програм «Готельно-ресторанна справа», «Туризм» Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, старший викладач Хмельницького університету управління і права ім. Л. Юзькова.

• Артем Блаута – бренд-шеф готельно-ресторанного комплексу «Південна Брама», співвласник ресторану «Діоскурі», засновник та співвласник ресторану української кухні «Ресторація Шпігеля» та дослідник регіональної кухні Поділля.

• Майя Онищук – заслужена артистка України, директорка Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, депутат Хмельницької міської ради.

Альманах призначений для поціновувачів локальних продуктів та автентичної гастрономії, гастромандрівників та гостей нашого краю, які прагнуть пізнати Поділля.

Це видання – результат багаторічної співпраці дослідників локальної кухні Поділля та Хмельницької області, місцевих рестораторів, науковців і культурних діячів.

Захід відбудеться в змішаному форматі.

Дистанційно можна долучитися до ZOOM-конференції за посиланням:

https://us05web.zoom.us/j/81639147543?pwd=qSvzjusZUU7MvMXGvEA1Q5aIaj3dQ1.1

Ідентифікатор конференції: 816 3914 7543

Код доступу: 4z3NZY


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com