Пошук по сайту
Поділля має свій смак!
9 жовтня об 11.00 відбудеться презентація альманаху з гастрономічної культури «Поділля має свій смак!».
Унікальна гастрономічна спадщина Хмельниччини — це багатовіковий пласт культури, який варто не просто зберігати, а й переосмислювати, осучаснювати, представляти у світі як частину нашої ідентичності.
Це і про смак пам’яті, і про шлях до економічного розвитку, зокрема через туризм і гастрокультуру.
Саме таке поєднання — смак традиції та сучасний погляд — і лягло в основу нової книжки, яку видано за підтримки голови Хмельницької обласної ради Віолети ЛАБАЗЮК і БО "Благодійний фонд сім'ї Лабазюк "МИ ПОРУЧ".
Її створили люди, які точно знають, як передати душу регіону через гастрономію — хмельницькі ресторатори, викладачі, дослідники кулінарної спадщини і діячі культури:
• Вікторія Церклевич – науковця, кандидат педагогічних наук, викладачка, публіцистка, наукова консультантка ресторанів локальної їжі та автентичної кухні, позаштатна наукова співробітниця Інституту Адама Міцкевича (м. Варшава, Республіка Польща), доцент Хмельницького університету управління і права ім. Л. Юзькова.
• Анна Діль – власниця ресторанів "Південна Брама", "Ресторація Шпігеля", викладачка фахових дисциплін в межах освітніх програм «Готельно-ресторанна справа», «Туризм» Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, старший викладач Хмельницького університету управління і права ім. Л. Юзькова.
• Артем Блаута – бренд-шеф готельно-ресторанного комплексу «Південна Брама», співвласник ресторану «Діоскурі», засновник та співвласник ресторану української кухні «Ресторація Шпігеля» та дослідник регіональної кухні Поділля.
• Майя Онищук – заслужена артистка України, директорка Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, депутат Хмельницької міської ради.
Альманах призначений для поціновувачів локальних продуктів та автентичної гастрономії, гастромандрівників та гостей нашого краю, які прагнуть пізнати Поділля.
Це видання – результат багаторічної співпраці дослідників локальної кухні Поділля та Хмельницької області, місцевих рестораторів, науковців і культурних діячів.
Захід відбудеться в змішаному форматі.
Дистанційно можна долучитися до ZOOM-конференції за посиланням:
https://us05web.zoom.us/j/81639147543?pwd=qSvzjusZUU7MvMXGvEA1Q5aIaj3dQ1.1
Ідентифікатор конференції: 816 3914 7543
Код доступу: 4z3NZY
|