Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

ХVІ Обласний форум бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотека – разом можемо більше!»


З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек відбувся XVІ Обласний форум бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотека – разом можемо більше!».

Захід розпочався з урочистостей. Заступник голови Хмельницької обласної ради Валентин Соколюк та директор Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Інна Михайлова привітали бібліотекарів області, відзначили кращих представників галузі, серед яких бібліотекарі територіальних громад та обласних установ.

До урочистостей долучилися: головний спеціаліст управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної військової адміністрації Ніна Власюк, голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників культури Микола Луценко, помічник народного депутата України Сергія Мандзія Жанна Карвацька, керівники обласних бібліотек, які привітали бібліотечну спільноту з професійним святом та відмітили важливість культурного фронту в умовах запровадженого воєнного стану.

У партнерстві Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки спільно з Хмельницьким обласним відділенням ВГО Українська бібліотечна асоціація, Хмельницькою міською організацією Товариства Червоного Хреста України, Благодійною організацією «Благодійний фонд «РОКАДА», навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області у липні – вересні 2024 року проходив обласний конкурс публічних бібліотек Хмельниччини «Бібліотеки в умовах викликів війни». В рамках форуму відзначено його переможців. Ними стали центральні бібліотеки Ізяславської, Хмельницької, Волочиської, Деражнянської територіальних громад.

Умови сьогодення викликають багато завдань, вирішення яких є першочерговим для бібліотекарів. Саме тому програмою форуму були заплановані та проведені професійні студії «Бібліотеки в умовах викликів сьогодення», до участі у яких доєдналися генеральний директор Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Олег Сербін, його заступниця та голова Всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація Оксана Бруй, фахівці обласних бібліотек та публічних бібліотек області, бібліотек вищих навчальних та базових закладів, представники відділу освіти. Захід відбувся у змішаному форматі за участю 85 фахівців, зокрема на платформі Zoom доєдналися 35 учасників.

Питання, які були винесені на обговорення важливі та цікавлять усіх представників бібліотечної сфери. Говорили про: бібліотеки Хмельниччини в умовах воєнного стану; особливості бібліотечних послуг для дітей, молоді, людей літнього віку, ветеранів, ВПО; стан бібліотечних фондів та джерела нових надходжень; роль обласної та центральних бібліотек у інноваціях; бібліотеки навчальних закладів Хмельниччини та їх взаємодію з публічними бібліотеками області; кадровий потенціал бібліотек та його оновлення; конкурси Українського інституту книги та участь у них бібліотек області. Спільно з працівниками профспілок галузі культури проведено обговорення проєкту професійного стандарту за професією «Бібліотекар».

Директор Хмельницької ОУНБ, голова Хмельницького обласного відділення Всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація Катерина Чабан провела розширене засідання президії Хмельницького обласного відділення, продемонструвавши важливість підтримки обласного відділення ВГО Українська бібліотечна асоціація в піднесенні ролі бібліотек у сучасному суспільстві, а також їхню здатність адаптуватися до сучасних викликів і реагувати на них інноваційними способами.

Колектив бібліотеки отримав подяки та подарунки.








 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com