Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Письменники – короновані словом


Відбулась літературна імпреза «Письменники – короновані словом» за участю подружжя українських літераторів з Волині Надії Гуменюк та Володимира Лиса у рамках культурно-мистецького проєкту «Творча Діада».

Проєкт реалізується за підтримки державної установи «Український інститут книги» за кошти державного бюджету України.

Захід відбувся у змішаному форматі. На зустріч із письменниками завітали колеги по перу, працівники музеїв та бібліотек, освітяни, здобувачі вищої освіти, люди поважного віку, журналісти, ВПО, мешканці та гості громади, поціновувачі творчості. На платформі ZOOM доєдналися користувачі публічних бібліотек області та любителі українського слова.

Катерина Чабан, директор бібліотека ознайомила з літературно-мистецьким проєктом «Творча Діада», його метою, завданням та з програмою літературного туру Хмельниччиною українських письменників Надії Гуменюк та Володимира Лиса.

Володимир Савович особливу увагу зосередив на своїх творах «Століття Якова», «Вифлеєм», «Максим Гонтар», «Чорнокнижник і дзвонар», «Щоденники Ієрихар», герої яких прагнуть знайти відповіді на одвічні питання зради і любові, життя і смерті, ким є людина і чому вона живе на цій землі.

«З віршенятком в серці народилася», – так розпочала своє спілкування Надія Гуменюк, яка вперше публікуватися почала у десятирічному віці, а в подальшому побачили світ її збірки віршів та прозові твори. Авторка продекламувала декілька своїх поетичних творів, які наповнені громадянським звучанням, філософським осмисленням світу, щирістю почуттів. Також наголосила, що зустрічі з людьми, їхні життєві історії та незвичайні пошуки правди й справедливості стали для неї поштовхом для написання прозових творів «Янгол у сірому», «Вересові меди», «Танець білої тополі» тощо. Пані Надія представила читачам свою нову книгу «Твоя навіки», яка вийшла цьогоріч у видавництві «Фоліо» і зачитала лист головної героїні Ліди Кушнірук до свого коханого Михайла Чигрина.

Учасники зустрічі мали можливість поставити запитання авторам та отримати на них відповіді, поспілкуватися, сфотографуватися на згадку і придбали їхні книги з автографами.

Під час заходу презентовано книжкову виставку «Ноктюрн творчості Надії Гуменюк та Володимира Лиса» з фондів Хмельницької ОУНБ.

#мистецькийКонкурсУІК

#ТворчаДіада




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com