Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Здобутки Бойка Давида Васильовича»


Відбулась година пам’яті «Здобутки Бойка Давида Васильовича», приурочена 120-річчю від дня народження українського діяча, новатора сільськогосподарського виробництва, Двічі Героя Соціалістичної праці (1948 і 1958 р.р.), Депутата Верховної Ради УРСР 4-х скликань, уродженця с. Летава, що на Чемеровеччині.

Захід проходив у партнерстві з Радою Обласної організації ветеранів України офлайн та онлайн на платформі ZOOM, до якого доєднались відвідувачі публічних бібліотек області. Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих у війні Героїв України та віддали повагу воїнам, що стоять на захисті нашої Батьківщини.

Присутніх на початку зустрічі надихнув вірш Віктора Гончарука про славну Летаву, яка подарувала країні працелюбних, наполегливих, цілестрямованих та талановитих людей.

Саме про продовження найкращих традицій, започаткованих Давидом БОЙКО, розповів староста с. Летава Володимир БУЦЬКІВСЬКИЙ. Голова сільськогосподарського кооперативу «Летава» Степан ГОРБАЧ підкреслив, що дана зустріч – це шана наших патріотів, а Летава - в надійних руках. Володимир ВОЙТОВ, коріний летавчанин, який працював з Давидом Васильовичем головним агрономом, відзначав, що прогрес в сільському господарстві – це здобутки поколінь летавчан, завдячуючи грамотній кадровій політиці голови колгоспу, уважному ставленню до молодого покоління, виховання таких рис хактеру: чесність, порядність та відданість обраній справі.

Віктор ШУМЕЛЯК, який працював заступником голови Хмельницької обласнох державної адміністрації, згадуючи повоєнні роки та співпрацю з Д. БОЙКО, відмічав мудрий селянський розум керівника с. Летава, який своєю працею доводив: багатий колгосп, багатий народ, багата держава!

Це твердження є актуальним і сьогодні. Заступник начальника обласного управління агропромислового комплексу Андрій ЛАКУСТА відзначив здобутки Хмельницької області в галузі сільського господарства, завдячуючи впровадженню нових сучасних технологій, використання потужної техніки, насінництва, підтримки державою сімейних форм господарства.

Підсумовуючи виступи, голова Ради Обласної організації ветеранів України Борис МЕЛЬНИК наголосив: ім'я Давида БОЙКА - це символ трудолюбивого народу. Талановитий керівник розумів шляхи здійснення зростання виробництва, започаткував добру організаційну роботу з людьми.

Багато славних трударів виплекала Летава, а слава про видатне подільське село рознеслася за межами України. Ім'я Давида Васильовича БОЙКА навічно вкарбоване в історії сільськогосподарської галузі Хмельниччини та України.

Інформаційні потреби відвідувачів заходу забезпечувала книжково-ілюстративна експозиція «Твої люди, Поділля».



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com