Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Хмельниччина: минуле, що дивує»


Відбулася презентація краєзнавчого видання «Хмельниччина: минуле, що дивує» Сергія Єсюніна, кандидата історичних наук, ученого секретаря Хмельницького обласного краєзнавчого музею, члена Національної спілки журналістів України та Національної спілки краєзнавців України – вчителям історії Хмельницької міської територіальної громади. Презентація відбулася у комунальному закладі загальної середньої освіти «Початкова школа № 1 Хмельницької міської ради» в рамках «Літньої школи стійкості – 2024: визначаємо пріоритети», яку організувала комунальна установа Хмельницької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Сергій Миколайович розповів присутнім про задум, структуру та матеріали, що ввійшли до книги. Детально зупинився на деяких нарисах щодо найвидатніших археологічних знахідок, загадкового велетенського озера Амадока, дивовижних споруд Хмельниччини; відкрив таємницю вовкулаків. Присутні дізналися про скловаріння, заснування перших папірень, друкарень; появу телеграфу, телефону та телебачення, про осередок виробництва церковних дзвонів і, полонську порцеляну; встановлення першого міжнародного поштового авіарейсу. Занурилися у події Української революції та біографію проскурівчанина Якова Лейбовиць, «батька» Супермена і Бетмена…

«Видання має 232 сторінки, вміщує 70 історичних нарисів, які супроводжують 222 ілюстрації», – наголосив пан Сергій

На завершення зустрічі відбулася автограф-сесія, присутні придбали презентоване видання та отримали відповіді на актуальні запитання щодо збереження архітектурних пам’яток міста та його забудову.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com