Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

У кожного свій фронт


«У кожного свій фронт» – тема виїзного засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» з нагоди Дня Незалежності України для мешканців Лісовогринівецької сільської територіальної громади.

Присутні переглянули та обговорили документальну стрічку «Літургія протитанкових перешкод» (режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук) з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

Фільм розповідає про українську реальність, що розділена на два періоди — до і після війни. У національному опорі кожен громадянин і кожна громадянка намагаються допомогти. Українці/-ки змінюють професії й адаптуються до потреб воєнного часу. Скульптори/-ки виробляють протитанкові перешкоди у своїх майстернях. Наче «Теракотова армія», мовчазні постаті відомих українців, янголів, козаків, а також численні копії Ісуса Христа, завмерли в передчутті нових творів. Майстри зварюють захисні металеві конструкції для ЗСУ.

Зоя Філіппенко, керівниця кіноклубу розповіла про Мережу DOCU/CLUB як один із напрямів роботи ГО «Докудейз», спрямований на підвищення обізнаності про права людини та вільний доступ громадян України до кращого документального кіно з усього світу; діяльність кіноклубу, його мету, розвиток документалістики в Україні та фільми, які висвітлюють права людини. А також зауважила, що 24 серпня відзначаємо 33-річницю проголошення Незалежності. Це важливе свято, адже сьогодні, як і багато поколінь тому, українці виборюють свою незалежність зі зброєю в руках.

Присутні обговорили основоположні права і свободи громадян. Поділилися думками щодо символічної назви фільму, символів, які побачили та почули, а також своїм сприйняттям сьогоднішніх подій, говорили про зміни, що відбулися в житті кожного, а також згадували, як мешканці громади об’єдналися задля допомоги ЗСУ та наголосили, що всі сили громади спрямовані на допомогу ЗСУ та людям, котрі змушені були тікати від війни.

«Зараз немає неважливої роботи, немає неважливих людей. Кожен на своєму місці робить важливий та значущий внесок в нашу спільну справу – Перемогу!» – впевнені у громаді.

На завершення зустрічі Лідія Мацюк, завідуюча Лісовогринівецькою публічною бібліотекою, присутнім презентувала книжкову виставку "Нескорена нація".




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com