Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

День «Сімейної газети»


В рамках Літнього читального залу відбувся День «Сімейної газети».

Сьогодні відвідувачі мали можливість ближче ознайомитись з подільським випуском всеукраїнського видання «Сімейна газета», який вперше побачив світ у 2000 році.

На зустріч з редакторкою газети Оленою Щегельською та фахівчинею відділу реалізації Наталією Горбатюк завітали освітяни, працівники культури, психологи, читачі бібліотеки. Пані Олена ознайомила присутніх з історією створення «Сімейної газети», її рубриками, накладом, звернула увагу на цільову аудиторію читачів, наголосила на змінах, які відбулись в умовах сьогодення. Озвучила проблеми, з якими стикається видання під час війни.

«Війна змінила тематику, але ми не припинили випуск газети…Пишемо про Героїв російсько-української війни, про спілкування з родинами військовослужбовців, волонтерів та волонтерство. Виживає газета за рахунок своїх підписників», – сказала редакторка.

Присутні надали свої пропозиції щодо нових рубрик, тем та розширення читацької аудиторії. «Із року в рік видання ставало більш популярним, виникла потреба у створенні місць, де люди могли б розмістити оголошення та рекламу. Так створюються перші пункти», – про це повідомила Наталія Горбатюк.

Катерина Чабан, директор бібліотеки, розповіла про регіональні періодичні видання, наявні у бібліотеці та ретроспективний каталог «Газети Хмельниччини 1944-2017 років у фондах обласної універсальної наукової бібліотеки». Подякувала за співпрацю та побажала творчих здобутків у розвитку видання.

Учасникам презентовано виставку періодичних видань «Попри війну газета живе». Представлені публікації розкрили шлях становлення газети від початку до сьогодення. Бажаючі мали змогу упродовж дня ознайомитись з унікальними виданнями та дізнатись багато цікавого про техніку роботи з газетами.

Хмельничани та гості міста взяли участь у вікторині «Кращий знавець «Сімейки»». Всі учасники отримали подарунки від «Сімейної газети» та порцію гарних вражень.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com