Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

День періодичних видань «Трансформація регіональних медіа у роки незалежності України»


Відбувся День періодичних видань «Трансформація регіональних медіа у роки незалежності України» за участю Алли Гуменюк – редакторки газети «Вперед» з селища Ярмолинці, Наталії Попович – директорки Городоцького телерадіопресцентру та Альони Радецької – колишньої редакторки ярмолинецького освітянського вісника «Шкільний світ», ровесниці незалежності України.

Захід проходив у змішаному форматі.

У залі були присутні члени Хмельницького міського культурно-мистецького центру «Ветеран» та колеги з обласних бібліотек. Дистанційно доєдналися користувачі публічних бібліотек області.

Алла Гуменюк розповіла про зміни, які відбулися з газетою «Вперед» упродовж останніх років, пошук і висвітлення інформації, співпрацю з читачами, а також окреслила низку проблем, з якими зіштовхуються редакційні колективи, серед них: доставка газет у населені пункти, нестача коштів на створення газети, відсутність кваліфікованих співробітників, техніки.

«Тільки людина, яка йде за своїм покликанням, може сьогодні працювати в газеті, адже це зовсім неприбуткова робота. Тільки відчуття відповідальності, бажання не втратити цей скарб – своєрідний літопис громади, де висвітлюється її життя, – тримає «на плаву» нас, місцевих журналістів, які сповна віддаються своїй справі», – зазначила пані Алла. Вона подарувала у фонди бібліотеки науково-популярні видання «Державне підприємство “Ярмолинецьке лісове господарство” крізь призму десятиліть», присвячене 80-річчю утворення Ярмолинецького лісгоспу, а також Дню працівників лісового господарства та «В житті переплелись часи і покоління…», де зібрано та висвітлено новітній досвід роботи цього підприємства.

Наталія Попович поділилася досвідом роботи у телерадіопресцентрі, який діє ще з 1990-х років і котрий активно розвивається, презентувала роботу колективу, який працює на декількох інформаційних майданчиках, зокрема, у друкованій газеті «Городоцький вісник», телебаченні та на FM-радіо. Також розповіла про присутність городоцьких медіа у всіх соціальних мережах та про участь у міжнародних медіапроєктах. Пані Наталія відзначила роботу своєї креативної й творчої команди, яка працює на успіх і досягає його.

Альона Радецька пригадала роки праці в освітянському віснику «Шкільний світ», куди прийшла працювати у вересні 2013 року відразу після закінчення Національного університету «Острозька академія». Цей вісник висвітлював життя і творчість вчителів та учнів колишнього Ярмолинецького району. У ньому Альона Радецька (тоді – Ліснича) пропрацювала до 2016 року. Тоді ж газета припинила своє існування. Слова вдячності колишня редакторка висловила своїй творчій наставниці Аллі Гуменюк, яка завжди її підтримувала та допомагала.

Ми ж у свою чергу дякуємо редакторкам за їхню працю, вміння знаходити вихід зі складних ситуацій та тримати життя громад на пульсі часу!



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com