Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Оленівка – біль, який не згасне


До другої річниці теракту в Оленівці презентовано тематичну книжкову виставку «Оленівка – біль, який не згасне» та проведено майстерклас з виготовлення паперового ангела.

На виставці представлено матеріали, які розкривають хронологію, головні факти теракту в Оленівці та воєнні злочини, скоєні відносно цивільних осіб та українських військових під час російсько-української війни.

Учасники майстеркласу створили символ надії та пам’яті, виразили своє співчуття та підтримку родинам і близьким загиблих. Кожен ангел набуває особливого значення у нашій спільній пам’яті про події, які змінили наше життя.

Теракт у Оленівці – один з найжорстокіших терактів, який скоїла росія по відношенню до військовополонених. Масове вбивство полонених азовців в Оленівці було здійснено у ніч з 28 на 29 липня 2022 року російськими окупаційними військами проти українських військовополонених – захисників «Азовсталі» в Маріуполі. Внаслідок вчиненого росіянами воєнного злочину загинули щонайменше 53 українських захисники, ще 130 дістали поранення.

Захисники Маріуполя героїчно боронили місто, не шкодуючи сили. Захищали свій народ, боролися за свободу та незалежність ціною свого життя.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com