Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вірш для душі виношує душа


Відбулася творча зустріч з Анатолієм Ненцінським «Вірш для душі виношує душа» до 80-річчя від дня народження поета, журналіста, члена Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, заслуженого журналіста України, лавреата обласної літературної премії Володимира Булаєнка, міської премії імені Богдана Хмельницького, імені Микити Годованця у галузі літературної діяльності, популяризації української мови та обласної літературної премії імені Миколи Федунця за кращу поетичну збірку.

На захід завітали журналісти, письменники, краєзнавці, видавці, друзі, знайомі та поціновувачі творчості письменника. Дистанційно доєдналися земляки поета зі Старокостянтинівщини та користувачі публічних бібліотек територіальних громад області.

Про життя і творчість Анатолія Ненцінського розповіли бібліотекарка Красносілецької бібліотеки-філії Оксана Горюшкіна та бібліотекарка Старокостянтинівської міської бібліотеки сімейного читання-філії Наталія Сідорова. Звучали вірші ювіляра у виконанні Маргарити Тагаєвої та члена клубу «Родина» Віктора Лиска. Вітальні слова линули від колеги по перу, поетеси Лідії Ярохно.

Своїми спогадами про журналістську діяльність ювіляра поділилися Петро Маліш, Олексій Тимощук та Світлана Шандебура. Про письменницьку справу говорили члени Національної спілки письменників України Віталій Міхалевський та Степан Шкапій. Відеовітання передала членкиня НСПУ Маргарита Шевернога.

Щирі слова линули і від представників Хмельницької міської літературної спілки «Поділля» – Марії Лисайчук, Віталія Матеуша, Ганни Кропивницької та Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» – Галини Корицької та Миколи Чевелюка.

Несподіванкою була зустріч Анатолія Ненцінського з молодим поетом-воїном Олександром Шенькаруком, який подарував ювіляру свою дебютну книгу «Птах і аритмія ночі», котру редагував письменник.

Під час зустрічі Анатолій Йосипович розповів цікаві історії з життя, поділився враженнями від зустрічей з талановитими особистостями нашого краю, прочитав твори попередніх років, а також презентував трилогію «Пожнив’я», куди увійшли вірші, написані впродовж останніх чотирьох років, повість-поема «А за річкою – Руда» та поема «Весталка».

Євген та Вадим Гжегожевські, заслужені артисти України, які завітали на зустріч з Ярмолинець, виконали пісню на слова Анатолія Ненцінського «Поминальна дума», а також подякували за багаторічну творчу дружбу, заспівавши «Пісню друзів». Музичне онлайн-вітання для ювіляра подарувала Ірина Феделеш зі Старокостянтинова.

Під час заходу презентовано книжкову виставку-інсталяцію «Окрилене слово Анатолія Ненцінського», на якій представлено творчий доробок письменника із фондів бібліотеки, а також світлини, шахи, вудочки, капелюхи та інші атрибути з власного архіву літератора.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com