Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Самореалізація як основа життя людини


«Самореалізація як основа життя людини» – тема онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» в рамках адвокаційного проєкту «Бібліотечний бізнесХаб» програми «DOCU ДІЄ 3.0» за участю Тетяни Матвійчук, практикуючої психологині та психотерапевтки, докторки психологічних наук.

Мешканці Ярмолинецької селищної територіальної громади переглянули та обговорили документальну стрічку «Золота осінь» (Ян Тенхавен) з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

У фільмі йдеться про 5 спортсменів/ок у віці 80-100 років, які у своїх довгих життєвих історіях здолали багато особистих криз та втрат, пережили війни та інші трагедії, дехто навіть переміг у битві з тяжкими хворобами. Тепер їх об’єднує спільна мета: участь у Чемпіонаті світу з легкої атлетики у Фінляндії. Це про літніх людей, самотність, затерплі шиї та смерть у позитивному життєствердному тоні та з хорошою порцією гумору.

Керівниця кіноклубу Зоя Філіппенко розповіла про фільм та його режисера. Присутні обговорили назву фільму, дискутували щодо визначення понять «людські цінності», «самореалізація», «гідність», ділилися своїми історіями успіху.

Тетяна Матвійчук, експертка заходу, охарактеризувала чотири сфери самореалізації: творчу, професійну, соціальну та самореалізація особистості. «…на нашу діяльність впливають інтерес/цікавість, потреби та цінності. Коли задоволені потреби фізіології та безпеки, з’являється потреба самореалізації. Самореалізація починається з визначення мети, того, до чого прагне особистість. А ось вірність своїм цінностям, життєва ціль дають нам можливість отримати задоволення від життя у будь-якому віці», – наголосила пані Тетяна.

Експертка говорила про пріоритети в житті, відповідальність, турботу та акцентувала увагу на важливості підтримки у прийнятті рішень.

Проєкт впроваджується завдяки підтримці Мережі DOCU/CLUB, що фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.

Думки, висновки чи рекомендації належать автор(к)ам та упорядникам/-цям цієї публікації та не обов’язково відбивають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автор(к)и та упорядники/-ці.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com