Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Шлях до зцілення: основи роботи з наслідками травматичних подій


Відбулася презентація книги «Шлях до зцілення: основи роботи з наслідками травматичних подій».

Посібник представила аудиторії його авторка Наталія Макієнко, офіційна представниця Ізраїльської Коаліції по роботі з травмою в Україні, координаторка Всеукраїнських програм Ізраїльської коаліції травми з розвитку життєстійкості, психологиня, тренерка. Пані Наталія зазначила, що презентація цього посібника відбувається вперше, розповіла про основні аспекти впливу стресу та травми на людину, а також про ключові моменти книги. Вона акцентувала увагу на важливості протоколів самодопомоги та першої психологічної допомоги, які розглядаються у книзі, а також на стратегіях подолання втоми від співчуття та вторинної травматизації. Книга включає матеріали Ізраїльської коаліції та проєкту посібника з навчального курсу з молодіжної роботи, інформованої про травму, спеціально розробленого у рамках проєктів Ради Європи.

Тетяна Гуранська – координаторка розвитку програм психосоціальної підтримки у Хмельницькому від імені ITC (Ізраїльської коаліції травми) розповіла про поняття стресу та травми, а також формування психологічної стійкості.

Захід відбувся у змішаному форматі за участю представників закладів освіти, установ соціальної сфери, правничих організацій, бібліотек та громадськості.

Щиро дякуємо пані Наталії за подаровані книги у фонди Хмельницької ОУНБ, Хмельницької обласної бібліотеки для молоді та Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com