Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Зелена терапія: вирощування мікрозелені


Еколекція з органіки та ековолонтерства та майстер-клас «Зелена терапія: вирощування мікрозелені» відбулася у форматі засідання клубу органічного землеробства «Успішний дачник – здорова громада» в рамках проєкту «Хмельницький – гуртуймося задля Перемоги: перезавантаження постраждалих від війни через оздоровчо-психологічну підтримку та розробку соціально-економічних проєктів», спрямованого на створення діалогової платформи, яка об’єднає ветеранів, родини військових, молодь, місцевих мешканців і вимушених переселенців міста Хмельницького.

Присутні дізналися про різні методи вирощування мікрозелені на підвіконні, отримали корисні поради щодо догляду за рослинами, а також ознайомилися з їхніми цілющими властивостями, обговорили важливі питання інтеграції постраждалих від війни у громаду, підвищення рівня соціальної згуртованості та психологічного розвантаження через садівництво і зелену терапію.

Захід спрямований для інтеграції учасників проєкту в громаду, покращенню рівня соціальної згуртованості, психологічному розвантаженню та пошуку своєї справи, об'єднання користувачів до роботи клубу органічного землеробства.

Під час заходу, усі бажаючі прослухали еколекцію «Новий напрям органічного овочівництва: вирощування мікрозелені» та «Усе, що потрібно знати про мікрозелень, як її садити, вирощувати та як споживати» учителя технологій Ірини Баськової ліцею № 1 ім. В. Красицького (на прикладі першого в області серед навчальних закладів проєкт у «Розумний город. Мікрозелень»). Лектор надала інформацію та провела майстер-клас з вирощування мікрозелені вдома на підвіконні; розповіла про доволі просту технологію вирощування молодих проростків городини, які збирають та використовують як декоративний і водночас харчовий елемент для приготування різних страв.

Для присутніх презентовано книжкову виставку «Насіння: від зернини до врожаю», література якої висвітлила тему вирощування мікрозелені, актуальність використання в харчовій промисловості мікрозелені різних сільськогосподарських культур, їх цілющі властивості.

Долучайтеся та станьте частиною нашої захоплюючої спільноти!

#Гуртуймося_задля_Перемоги #Хмельницький #ветерани #ВПО #молодь

#підтримка #МРХ #допомога #Україна

#ХмельницькаОУНБ



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com