Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Герої не вмирають – у пам’яті навічно


Відбулася презентація літературно-публіцистичних видань членкині Національної спілки журналістів України, заслуженої журналістки України Станіслави Старостіної «Герої не вмирають – у пам’яті навічно», що видана у двох частинах, та «Ти – Герой України» (частина 2), куди увійшли нариси і розповіді про героїчних земляків, які щоденним ратним трудом, кров’ю і потом, ціною власного життя наближали та наближають нашу Перемогу.

Книги вийшли за сприяння народного депутата України Олександра Гереги та його дружини Галини Федорівни – співзасновників групи компаній «Епіцентр».

Захід проходив у змішаному форматі.

У залі були присутні керівники, завідуючі центральними бібліотеками територіальних громад області, представники обласних та наукових бібліотек міста Хмельницький, журналісти. Онлайн долучилися мешканці територіальних громад області.

Під час презентації авторка розповіла про структуру книг, їх наповнення, історію написання і про те, що ці видання є висвітленням теми війни, яка з 24 лютого 2022 року має назву «повномасштабне вторгнення росії в Україну».

У книзі «Ти – Герой України» журналістка значну увагу приділила тим воїнам, які виділилися під час бойових дій і котрих на державному рівні нагороджено почесними нагородами, серед яких найвищим є звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка». А це бійці Третьої Залізної танкової бригади, яка дислокується на Хмельниччині, героїчні звитяжці Хмельницької 19-ої ракетної бригади, Шепетівський зенітно-ракетний полк, бойові льотчики-бомбардувальники Старокостянтинівської бригади тактичної авіації. Окремий розділ книги авторка присвятила Героям Маріуполя та «Азовсталі», бійцям полку «Азов», а також тим, хто пройшов катівні російського полону в Оленівці, і хто досі поневіряється у рашистському полоні.

У книгах використані матеріали офіційних сайтів військових видань «Армія-інформ», «Цензор-нет», вебсайти офіційного інтернет-представництва Президента України, Головнокомандувача ЗСУ, публікації районних газет, офіційних інтернет-сторінок районних рад, районних військових адміністрацій та місцевих територіальних громад Хмельниччини.

На захід завітала Людмила Коваль – заслужений працівник освіти України, голова обласної партії «За конкретні справи», колишній ректор Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, яка розповіла про співпрацю зі Станіславою Старостіною та відзначила важливість висвітленої інформації для майбутніх поколінь.

Павло Хорошенюк, заслужений журналіст України, член Національної спілки журналістів України наголосив, що його колега по перу провела велику дослідницьку та творчу роботу, вишукуючи факти та деталі про кожного воїна-захисника. Павло Іванович назвав книгу «Герої не вмирають – у пам’яті навічно» книгою-реквіємом, книгою-пам’ятником, книгою-документом незабутньої історії Хмельниччини та України.

Директор бібліотеки Катерина Чабан подякувала Станіславі Старостіній за кропітку працю, а Людмилі Коваль за те, що книги надійдуть у фонди публічних бібліотек області.

Присутнім презентовано книжкову виставку «Незламність духу воїнів Хмельниччини» з фондів бібліотеки.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com