Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Я жив, творив, спокутував, кохав..!


У Хмельницькому обласному літературному музеї відбулося вручення обласної літературної премії імені Миколи Федунця за кращу поетичну збірку в рамках обласного туру «Я жив, творив, спокутував, кохав..!» до 80-річчя з дня народження поета, журналіста, члена Національної спілки письменників України і Національної спілки журналістів України, заслуженого працівника культури України, лавреата міжнародної літературної премії імені Івана Кошелівця, обласних літературних премій імені Тараса Шевченка та імені Володимира Булаєнка, Хмельницької міської премії імені Богдана Хмельницького, уродженця села Сушівці Білогірської селищної територіальної громади Шепетівського району.

Організатори туру: Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, Хмельницький обласний літературний музей, Хмельницька обласна організація Національної спілки письменників України та Хмельницька обласна організація Національної спілки журналістів України.

Цьогорічним десятим лавреатом став Михайло Цимбалюк – поет, журналіст, член Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, наш земляк родом із села Моломолинці Лісовогринівецької сільської територіальної громади Хмельницького району, який від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну знаходиться на передовій як військовий медик. А виборола перемогу його збірка «Калібри любови», де зібрані вірші про війну.

Вручив диплом Михайлу Цимбалюку голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України та голова конкурсного комітету Петро Маліш.

Привітати лавреата прийшли колеги по перу, бібліотекарі, журналісти, рідні та друзі, які висловили вдячність за майстерність слова і за служіння українському народу.

Директорка Хмельницької ОУНБ Катерина Чабан зауважила, що це вже третій захід, який проходить у рамках обласного туру. До цього делегація у складі письменників та бібліотекарів відвідала малу батьківщину Миколи Федунця, пройшлася місцями, де часто полюбляв бувати літератор, поспілкувалася з мешканцями громади, які знали Миколу Федоровича і спілкувалися з ним, ближче познайомилася з його творчою спадщиною, яку трепетно зберігають земляки, поклала квіти до меморіальних дощок, встановлених у місцевих школах.

Заходи у рамках обласного літературного туру будуть проводитися до кінця року.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com