Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Презентація проєкту «Рутенія. Графіка української мови» та майстерклас «Пишемо українською»


Відбулися презентація проєкту «Рутенія. Графіка української мови» та майстерклас «Пишемо українською»| за участю співзасновниці громадської ініціативи #інфоВАРТА, каліграфа та керівника проєкту Анжеліки Корнієнко.

У заході взяли участь письменники, викладачі, педагоги шкіл міста, бібліотечні фахівці, представники громадських організацій та ЗМІ.

Під час презентації Анжеліка Корнієнко розповіла про історію української абетки, що має свої корені ще у палеоліті, та акцентувала увагу на символіці та важливості цього елементу для національного самовизначення.

Співорганізатор громадської ініціативи #інфоВАРТА, а нині військовослужбовець ЗСУ Нестор Воля наголосив на важливості розробки українського національного шрифту на основі творчих доробок проєкту «Рутенія. Графіка української мови» авторства Василя Чебаника.

Під час майстеркласу учасники ознайомилися з історією української писемності та її розвитком від давніх часів до сучасності. Анжеліка Корнієнко розповіла про значення рутенської абетки як основи українського письма, висвітлила ключові моменти в історії формування національної літературної мови та її символів.

Учасники майстеркласу самостійно спробували писати українські літери за допомогою каліграфічних інструментів під керівництвом досвідченого майстра. Вони вивчали особливості кожної літери, її конструкцію та естетичні аспекти писемності.

Шрифти проєкту «Рутенія. Графіка української мови» можна безкоштовно завантажити з офіційного сайту проєкту за посиланням: https://abetkarutenia.com.ua/fonts.

Запрошуємо долучитися до використання цих унікальних шрифтів для творчого та освітнього процесу, підтримуючи таким чином національну ідентичність та культурну спадщину України.

Раді повідомити, що Анжеліка Корнієнко подарувала читачам бібліотеки дві книги: «Графіка української мови. Рутенія» Василя Чебаника та «Українські прописи для всієї родини», написану нею разом з Веронікою Чебаник.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com