Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Бібліотечна справа на Хмельниччині 1920 – 2023


За підтримки Хмельницького обласного відділення ВГО Українська бібліотечна асоціація видано монографію «Бібліотечна справа на Хмельниччині 1920 – 2023» професора, заслуженого працівника освіти України, Почесного члена Національної спілки краєзнавців України Прокопчука Віктора Степановича та директора Наукової бібліотеки Хмельницького національного університету, Почесного краєзнавця Хмельниччини Айвазян Олени Борисівни.

У монографії на 416 сторінках простежено історію та еволюцію бібліотек Хмельницької (до 1954 року Кам’янець-Подільської) області в умовах формування радянської системи, ринкової економіки перших десятиліть незалежності України.

Висвітлені питання формування фондів, кадрового й методичного забезпечення, зміни ролі бібліотечних установ у суспільних перетвореннях. Приділено увагу репресіям серед бібліотекарів, політиці чистки фондів, формуванню бібліотечної мережі в умовах централізації та реформуванню в сучасних умовах.

Паперові примірники надійдуть до наукових, обласних, окремих публічних та вузівських бібліотек, за розсилкою до Національних бібліотек.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com