Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Фізична і цифрова безпека дитини: потенціал бібліотеки


29-31 травня відбулась триденна творча лабораторія «Фізична і цифрова безпека дитини: потенціал бібліотеки» для працівників дитячих бібліотек Хмельниччини за сприяння Хмельницького обласного відділення ВГО Українська бібліотечна асоціація.

У перший день зустріч проходила на базі Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т. Г. Шевченка. З кваліфікованими порадами та висвітленням діяльності бібліотек у напрямку роботи із дітьми виступили: Катерина Чабан – директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки, Валентина Черноус – директор Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т. Г. Шевченка. Учасники отримали консультації щодо життєстійкості бібліотек в умовах війни, розглянули питання безбар’єрності, ментального здоров’я, прийоми та проблеми у роботі з підлітками, інструменти мистецтва.

В рамках партнерського проєкту Конструкторське Бюро Бібліотекарів досвідом роботи із цифрової безпеки дітей поділились з учасниками заходу Оксана Петелько – завідувачка відділу інформаційних, технологій та електронних ресурсів Львівської обласної бібліотеки для дітей та Катерина Шевчук – завідувачка сектору інформаційних технологій та електронних ресурсів Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.

У межах лабораторії на базі бібліотеки-філії № 1 для дітей КЗ «Публічна бібліотека Шепетівської міської територіальної громади» пройшли практичні заняття та знайомство з роботою бібліотек Шепетівської громади. У роботі активно брали участь заступниця міського голови Галина Безкоровайна, очільниця відділу культури міської ради Світлана Джус, директорка КЗ «Публічна бібліотека Шепетівської ТГ» Ольга Руда, завідувачка бібліотеки-філії № 1 для дітей Алла Шклярук, а також представники БФ «Рокада».

Під час заключного етапу навчання бібліотекарі обмінювалися враженнями та висловлювали свої думки щодо того, що бачили та чули.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com