Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Відкриття десятого сезону Літнього читального залу під відкритим небом


Відбулося відкриття десятого сезону Літнього читального залу під відкритим небом на майданчику перед бібліотекою.

Для хмельничан та гостей міста протягом чотирьох годин відбулася низка різноформатних заходів.

Присутні ознайомилися з найновішою літературою з фондів бібліотеки про російсько-українську війну на тематичній книжково-ілюстративній виставці «Вистояли – переможемо!». Переглянули книги українських авторів – військових та цивільних у різних жанрах: від рефлексій, спогадів, щоденників до новел, оповідань і романів; взяли участь у вікторині на знання історії Батьківщини.

Проведено огляд видань «Краща книга Хмельниччини – 2023».

Презентовано виставку літератури «Книжковий бум від Українського інституту книги», отриманої за Державною програмою поповнення бібліотечних фондів. Експозиція подарувала читачам нагоду насолодитися новинками книг, що відображають багатство та різноманіття культурного доробку України. На відвідувачів очікували неймовірні знахідки: від класичних шедеврів української та світової літератури до новітніх видань сучасних авторів: Галини Пагутяк, Ірини Говорухи, Міли Іванцової, Тетяни Винник, Володимира Рафєєнка, Ірини Роздобудько та ін. Присутні занурилися у світ казок та пригод, поглибили знання у галузі науки та мистецтва, а також знайшли натхнення у поезії та прозі.

Відвідувачі ознайомилися з виданнями в рамках проєкту «Польська полиця в Україні», який реалізується Українським інститутом книги спільно з Інститутом книги у Польщі та за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі. На виставці представлені як класичні, так і сучасні твори польських письменників, книги для дітей та молоді: нові переклади польських книг українською мовою і мовою оригіналу.

Проведено майстер-класи у техніці роботи з синельним дротом «Літо – солодка пора» та «Бережи природу! Не сміти!».

Чи потрібно сортувати сміття, як правильно це робити і чому людина повинна піклуватися про навколишнє середовище та його стан, які правила сортування сміття та його вторинної переробки? Про це присутні дізналися з книжкової виставки «Живи екологічно та сучасно». Відвідувачі самостійно розсортували сміття у цікавій ігровій формі, відтворили прислів’я і пояснили їх, придумали меседж, з яким хотіли б звернутися до людей планети Земля: «Сміття необхідно грамотно утилізувати, а ще краще – переробляти, даючи вже використаній сировині друге життя».

Презентовано тематичну книжкову виставку «Літо: час правильних звичок».

Прогулянки, загартовування, правильне харчування, плавання та інші водні процедури, як правильно це робити, щоб була максимальна користь від літа – саме про це розповідають представлені матеріали.

Юні відвідувачі Літнього читального залу спробували займатися на тренажері для ніг, активно відповідали на запитання, що стосувалися здоров’я та загартовування.

Літній читальний зал бібліотеки працюватиме протягом літнього періоду щовівторка та щочетверга з 11.00 до 15.00.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com