Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Засідання Клубу любителів книжок та європейського кіно «Книга в кадрі»


Відбулось засідання Клубу любителів книжок та європейського кіно «Книга в кадрі» в рамках проєкту «Хмельницький – гуртуймося задля Перемоги: перезавантаження постраждалих від війни через оздоровчо-психологічну підтримку та розробку соціально-економічних проєктів», спрямованого на створення діалогової платформи, яка об’єднає ветеранів, родини військових, молодь, місцевих мешканців і вимушених переселенців міста Хмельницького.

Захід присвячено обговоренню культового науково-фантастичного пригодницького роману французького письменника Жуля Верна «20 000 льє під водою» та його екранізації 1954 року.

Під час кави-брейк учасники відзначили винахідливість та фантастичний світ, створений Верном. Вони порівняли уявлення автора про технології та життя в глибинах океану з сучасними науковими досягненнями та побачили, наскільки багато ідей Верна виявилися передвісниками того, що згодом стало реальністю.

Після кіноперегляду фільму за однойменним твором присутні зауважили, що хоча фільм відтворив багато ключових моментів роману та мав вражаючі спецефекти для свого часу, але все ж таки має відмінності між книгою та кінострічкою. Однією з головних відмінностей було скорочення деяких сцен та персонажів у фільмі, щоб пристосувати сюжет до формату кінокартини. Також деякі аспекти психологічного розвитку персонажів були втрачені у фільмі через обмеження часу.

Загалом зустріч виявилася цікавою та продуктивною для всіх присутніх. Учасники Клубу висловили свої різноманітні думки та погляди на твори Верна та їх екранізації, що додало нових шарів розуміння цих шедеврів світової літератури й кіно.

Наприкінці заходу аудиторії було запропоновано виставку та огляд літературних творів європейських авторів для подальших зустрічей.

Наступне засідання Клубу відбудеться в червні за книгою відомої ірландської, британської письменниці Етель Ліліан Войнич «Овід» та екранізацією за однойменним твором.

Долучайтеся та станьте частиною нашої захоплюючої спільноти!

#Гуртуймося_задля_Перемоги #Хмельницький #ветерани #ВПО #молодь

#підтримка #МРХ #допомога #Україна

#ХмельницькаОУНБ





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com