Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Життєві зміни. Як не боятися, а діяти


«Життєві зміни. Як не боятися, а діяти» – тема онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» в рамках адвокаційного проєкту «Бібліотечний бізнесХаб» програми «DOCU ДІЄ 3.0» за участю експертів Андрія Палінчака, юриста Хмельницької обласної громадської організації «Подільська правова ліга» та Катерини Антонюк, бібліотекарки Хмельницької ОУНБ, фахівчині з психології.

Мешканці Ярмолинецької селищної територіальної громади переглянули та обговорили документальну стрічку «Джованні та балет на воді» (режисер – Астрід Буссінк) з колекції DOCU/CLUB – Docudays UA.

У фільмі йдеться про десятирічного Джованні, який має мрію: він хоче стати першим хлопчиком, який візьме участь у Чемпіонаті Нідерландів із синхронного плавання. Чи вдасться йому досягти успіху? Чи скористається він підтримкою своєї подруги?

Зоя Філіпенко, керівниця кіноклубу, розповіла про реалізацію адвокаційного проєкту, про заходи, які мають відбуватися в його межах та перерахувала фільми, котрі можна буде переглянути, а також повідала про діяльність кіноклубу, розвиток документалістики в Україні та фільми, які висвітлюють права людини.

Під час обговорення присутні поділилися своїми враженнями від фільму, навели приклади своїх історій та дійшли висновку, що основою всіх здобутків у житті є клопітка праця та підтримка рідних та близьких людей. Саме вони допомагають досягати успіху.

«Кожна людина може розвиватися та добиватися мети в тій чи іншій сфері. Якщо плануєте вести підприємницьку діяльність, то варто розробити план дій. Все має бути послідовним, обґрунтованим і в рамках законодавства», – наголосив пан Андрій.

Катерина Антонюк, експертка заходу, розповіла про головні чинники, що допомагають чи заважають досягати успіху в житті людини, як розвинути в собі нечутливість до неконструктивної критики та перерахувала ознаки і форми дискримінації.

«Серед основних рекомендацій як досягати успіху в житті є вміння будувати його самим, не дивлячись ні на які «зовнішні обставини», помилки і труднощі; ставитись до помилок, як до досвіду, а не як до трагедії або провалу; діяти рішуче, не відкладати на потім те, що можна зробити зараз; йти назустріч своїм страхам; вміти брати відповідальність за власне життя; створювати і шукати нові можливості; жити так, як хочеться, а не так, як «треба», – зауважила пані Катерина.

Проєкт впроваджується завдяки підтримці Мережі DOCU/CLUB, що фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.

Думки, висновки чи рекомендації належать автор(к)ам та упорядникам/-цям цієї публікації та не обов’язково відбивають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автор(к)и та упорядники/-ці.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com