Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Чорноострівський спадок – II»


Відбулася авторська презентація науково-популярного видання «Чорноострівський спадок – II» Ярослава Сумишина, дослідника, родознавця, публіциста, засновника проєкту «Хроніки генеалога», автора низки дослідницьких видань.

Захід проходив у змішаному форматі. На нього завітали краєзнавці, науковці, письменники, вчителі історії закладів загальної середньої освіти, бібліотекарі міста Хмельницький, обласних бібліотек, представники благодійного фонду «Хесед-Бешт» та здобувачі загальної середньої освіти ліцею № 17 Хмельницької міської ради. Онлайн до заходу долучилися мешканці територіальних громад області та редакторка видавництва ТОВ «Друкарня «Рута» Катерина Медвідь, яка зауважила, що це вже четверта книга автора, що вийшла у їхньому видавництві, і побажала пану Ярославу творчих успіхів і подальшої співпраці.

Автор розповів про невідомі досі сторінки історії міста/містечка/селища Чорний Острів і навколишніх поселень кінця XV – початку XX століття, охарактеризував кожен розділ видання, а їх є шість, і додатки, вміщені наприкінці книги. Основний акцент зробив на інвентарях Чорноострівського ключа за 1670 та 1748 рр., переписі євреїв за 1875 р. у Чорному Острові та Миколаєві, списках євреїв, які проживали в селах Чорноострівської волості 1882 р.

Юрій Блажевич, кандидат історичних наук, голова Хмельницької міської організації Національної спілки краєзнавців України наголосив на цінності видання для майбутніх поколінь. Його думку підхопила Віра Тарчевська, заступник директора Хмельницької обласної бібліотеки для молоді, яка зауважила, що дослідження населених пунктів Хмельниччини особливо необхідне для підростаючого покоління та учасників Малої академії наук.

Письменник зачитав уривки із книги, відповів на запитання присутніх та запросив приєднуватися до проєкту «ХРОНІКИ ГЕНЕАЛОГА (CHG)», де можна знайти матеріали з історії та родознавства.

Слова вдячності за подаровані книги і презентації їх у бібліотеці висловила Олена Баворовська – заступник директора з внутрішньобібліотечної роботи, яка побажала автору нових книг, творчого натхнення й успіхів.

Під час презентації експонувалася книжкова виставка «Поділля у дослідженнях Ярослава Сумишина».

На завершення заходу відбулася фотосесія.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com