Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Творчість українських художників у мистецькій спадщині Європи


В рамках святкування Днів Європи в Україні для ліцеїстів Військового ліцею Державної прикордонної служби України відбулась інформаційна година «Творчість українських художників у мистецькій спадщині Європи», присвячена українським митцям, які здобули визнання в Європі та світі.

Захід організовано Центром європейської інформації спільно з відділом мистецтв бібліотеки, метою якого було не лише розширити знання ліцеїстів про культурну спадщину України, а й надихнути їх на подальше зацікавлення світом мистецтв.

Під час події присутні мали змогу дізнатися про видатних європейських художників, знаних в Україні, так і українських митців, хмельничан-подолян, відомих в Європі та світі : родину Андрійчуків, Куркчі, Мазурів, Мілярів, а також Івана Юркова, Олександра Антонюка, Миколи Панасюка, Неллі Павлової та інших.

На зустрічі були представлені не лише біографії та творчі шляхи художників, але й їхні найвідоміші роботи. Ліцеїсти ознайомилися з репродукціями картин у виданнях з фонду відділу мистецтв та подивилися цікаві відеоролики про митців.

Захід відбувався інтерактивною сесією, де учасники могли висловити свої враження та поставити питання. Багато ліцеїстів зацікавилися творчістю українських художників і виявили бажання більше дізнатися про них у майбутньому.

Під час проведеної вікторини самі активні отримали призи від Центру європейської інформації.

Організатори подякували всім присутнім за участь і висловили надію, що подібні зустрічі сприятимуть розвитку культурного світогляду молодого покоління та глибшому усвідомленню власної національної ідентичності.

На завершення заходу аудиторії презентовано книжкову виставку з фондів бібліотек «Спадок та вдячність. Українське мистецтво у світлі впливу на Європу та світ» і ознайомлено з «Польською полицею в Україні», яка організована у відділі абоненту та відділі літератури іноземними мовами за Всеукраїнським проектом поповнення фондів бібліотек, промоції читання, налагодження співпраці з польськими спільнотами.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com