Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Хмельницький - місто європейське


В рамках святкування Днів Європи в Україні відбулась інформаційна година «Хмельницький - місто європейське» для студентів Хмельницького університету управління та права ім. Л. Юзькова (ХУУП) за участю представників міської ради. Під час заходу присутні отримали інформацію про те, як Хмельницький, незважаючи на свою історичну спадщину, активно розвивається в напрямку європейської інтеграції. Місто прагне до втілення європейських стандартів у всіх сферах життя: від освіти та культури до інфраструктури та громадського управління.

Заступник начальника управління економіки - начальник відділу інвестиційної політики та міжнародного співробітництва міської ради Тетяна Пшедзял зробила презентацію про отримання нашим містом Приза Європи - найвищої відзнаки, яку Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЕ) присуджує окремим містам за поширення європейських ідеалів. Хмельницький став третім містом України, після Харкова (2010) та Івано-Франківська (2018), яке отримало Приз Європи, та єдиним європейським містом, що одержало цю відзнаку в 2021 році. Премія допомагає містам і муніципалітетам стати помітнішими на європейській арені та налагодити зв’язки з іншими муніципалітетами. Студентам було представлено інформацію про міста-побратими Хмельницького, зокрема про те, які партнерські зв`язки укладено з містами різних країн Європи.

Також відзначено роль європейських установ і міжнародних організацій у сприянні розвитку Хмельницького. Присутні дізналися про проекти та програми, які фінансуються за рахунок підтримки з боку Європейського Союзу та інших міжнародних партнерів.

Головний спеціаліст відділу інвестиційної політики та міжнародного співробітництва управління економіки міської ради Олена Тріщова ознайомила аудиторію з результатами навчальної поїздки молоді Хмельницької громади країнами Європи. Поїздку було здійснено за рахунок коштів ПАРЕ, які місто Хмельницький отримало як володар Призу Європи.

Доцент кафедри міжнародного права і європейського права ХУУП Роксолана Іванова, студентка ІVкурсу спеціальності «Публічне управління і адміністрування» ХУУП Софія Капелюшок, спеціаліст Комунальної установи «Молодіжний центр» Анастасія Кобильник – учасники навчальної поїздки європейськими установами та міжнародними організаціями країн Європи поділилися своїми враженнями від побаченого.

Під час інтерактивного спілкування та вікторини, активні студенти отримали приємні призи від Центру європейської інформації.

На завершення заходу присутнім презентовано книжкові виставки літератури з питань європейської інтеграції та художньої літератури європейських авторів в українських перекладах із фондів бібліотеки.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com