Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Бібліотека: курс на відновлення


Члени Хмельницького обласного відділення Всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація Вікторія Задорожна, директор Хмельницької обласної бібліотеки для молоді та Юлія Кучерук, методист Хмельницької ОУНБ взяли участь у VІI Міжнародному форумі молодих бібліотекарів УБА «Бібліотека: курс на відновлення», який відбувся у м. Київ в рамках фестивалю «Книжкова країна». Організатором форуму виступила Молодіжна секція ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Відкрили захід Катерина Косинська – голова Молодіжної секції, Оксана Бруй – президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація та Іванна Щербина – директорка Солом’янської ЦБС.

Доповідачами на дводенному форумі були фахівці Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки; Чернігівської міської комунальної ЦБС; Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Отаманського; Костопільської міської публічної бібліотеки КЗ «Центр культурних послуг» Костопільської міської ради Рівненської області; Хмельницької обласної бібліотеки для молоді; Львівської обласної бібліотеки для дітей; Центральної бібліотеки Чорноострівської селищної ради; Тернопільської обласної бібліотеки для дітей; Центральної районної бібліотеки імені Григорія Сковороди Солом’янської ЦБС, які у своїх виступах акцентували увагу присутніх на досвід роботи в період повномасштабного вторгнення, відновлення роботи пошкоджених та зруйнованих бібліотек, волонтерську діяльність, а також психологічну допомогу.

Цікавим був досвід Львівської обласної бібліотеки для дітей, яка реалізовує проєкт «Діти України» для роботи з дітьми, які постраждали від війни. Окрім цього в учасників була можливість самостійно взяти участь у психологічній інтерактивній виставці-лекції «MentalTrek», що має на меті «зрушити з місця» тему ментального здоров’я.

Спікер Юлія Саянок, директор Центральної бібліотеки Чорноострівської селищної ради, в онлайн-форматі презентувала кімнату-музей «Нескорені», що створена на базі бібліотеки. Окремо розповіла про бібліотечні послуги для внутрішньо переміщених осіб та роботу над новими проєктами – інформаційно-туристичний центр, ART-простір «Мистецька галерея», дитячий простір «BiblioHub».

На завершення письменник, психолог, психолінгвіст Олександр Бабінський провів інтерактивну дискусію з учасниками «Сила слова: від уяви до результату», під час якої обговорювалися поняття культурного коду та різні види мовлення людини.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com