Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Книга Хмельниччини – 2023


Відбулася презентація анотованого каталогу видань «Книга Хмельниччини – 2023» в рамках проведення XVIII Обласного форуму «Книжкова весна на Хмельниччині» до Всесвітнього дня книги та авторського права. Захід відбувся у змішаному форматі.

На презентацію завітали краєзнавці, науковці, літератори, бібліотекарі обласних та наукових бібліотек міста Хмельницький.

Укладач видання Валентина Дощук ознайомила присутніх з структурою довідника. Про результати обласного дослідження «Краща книга Хмельниччини – 2023», яке проводилося методом онлайн-анкетування користувачів та працівників бібліотек, повідомила присутніх Валентина Маковська, заступник директора з наукової роботи та інформатизації. Катерина Чабан, директор бібліотеки, оголосила переможців обласного дослідження.

У номінації «Наукове та науково-популярне видання» відзначено науково-краєзнавчий збірник «Хмельницькі краєзнавчі студії. Випуск 40» Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

У номінації «Довідкове видання» – рекомендаційний бібліографічний довідник «Календар знаменних і пам'ятних дат Хмельниччини на 2024 рік» Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки.

У номінації «Літературно-художнє видання» – роман «Листи забутого життя» Василя Горбатюка, що виданий за сприяння державної установи «Український інститут книги» за кошти державного бюджету України та призначений для поповнення бібліотечних фондів.

Відповідно до результатів GOOGLE-опитування та обліку даних у статистичних формах обліку книговидачі у Хмельницькій ОУНБ упродовж 2023 року рейтинговими книгами визначено:

– у номінації «Наукове та науково-популярне видання» – науково-популярне видання «Кам'яні та земляні укріплення Хмельницької області XIV – XVIII ст.» авторства Володимира Захар'єва, Ігоря Старенького, Сергія Шпаковського (видано відповідно до Обласної програми розвитку культури і духовності за рахунок коштів Хмельницької обласної державної адміністрації);

– у номінації «Довідкове видання» – біобібліографічний довідник «На службі української науки і краєзнавства» членів Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України;

– у номінації «Літературно-художнє видання» – збірку нарисів і замальовок «Синдром відкладеного життя» письменника, журналіста, воїна ЗСУ Михайла Цимбалюка.

Валентина Лукашук, заступник начальника управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації, подякувала науковцям, краєзнавцям, письменникам краю за їхню роботу та висловили надію, що видавнича справа на Хмельниччині і надалі працюватиме.

Переможці відзначені дипломами Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації та Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Поет Віталій Міхалевський продекламував власні вірші на тему війни з побажаннями якнайшвидшої перемоги.

Упродовж двох днів Форуму експонувалася книжкова виставка «Книга Хмельниччини 2023».





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com