Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Герої України: історична трилогія


Відбулася презентація книги Володимира Білінського «Герої України: історична трилогія» в рамках XVIII Обласного форуму «Книжкова весна на Хмельниччині», присвяченого Всесвітньому дню книги та авторського права.

Видання підготовлене за сприяння Українського інституту книги за кошти державного бюджету та призначене для поповнення бібліотечних фондів. Книга вийшла за активної участі Львівського «Меморіалу» імені Василя Стуса (голова правління – Роман Гунда) та Фундації Героя України академіка Петра Тронька (голова правління – Олександр Поведа) у видавництві «Міжнародний інститут українознавчих студій, м. Київ.

На заході були присутні педагоги, бібліотекарі, науковці, краєзнавці, літератори, здобувачі вищої освіти Хмельницького університету економіки і підприємництва та здобувачі середньої освіти ліцею № 17 Хмельницької міської ради.

Онлайн долучилися: Віктор Прокопчук – доктор історичних наук, професор, заслужений працівник освіти України, член-кореспондент Української академії історичних наук, член Національної спілки краєзнавства України, Почесний краєзнавець України, який поділився спогадами про життя і діяльність Володимира Білінського, уродженця Дунаєвець. Про творче спілкування з письменником розповів краєзнавець Валерій Куфльовський. На онлайн-зв’язок вийшов і Анатолій Сєриков – директор Фундації Героя України академіка Петра Тронька, заслужений журналіст України, котрий розповів про багатогранність творчості нашого земляка і його творчу спадщину, з якою закликав знайомитися молоде покоління. Дружина Володимира Білінського Любов Сергіївна в телефонному режимі розповіла про роботу над цією книгою.

Постать Нестора Махна, відомого анархістськими поглядами та панібратською поведінкою, охарактеризував Віктор Адамський – кандидат історичних наук, доцент кафедри суспільних дисциплін Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, член Національної спілки краєзнавців України. Андрій Попик, голова циклової комісії права та суспільних дисциплін Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, розповів про Романа Шухевича та Олексія Береста, чиї життя були тісно пов’язані і, на жаль, сфальсифіковані тоталітарною системою.

Про московську брехню і її вплив на сьогочасні події повідав Петро Маліш – голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України. Вірш на цю ж тематику зачитала Любов Сердунич – поетеса, членкиня НСПУ із Старої Синяви.

Директор бібліотеки Катерина Чабан подякувала видавцям і родині за таке ґрунтовне видання відомого краянина-письменника.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com