Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Психологічна підтримка та взаємодія з користувачами бібліотеки у кризових ситуаціях під час воєнного стану


Фахівці бібліотеки, члени Хмельницького обласного відділення ВГО УБА, взяли участь у онлайновому тренінгу «Психологічна підтримка та взаємодія з користувачами бібліотеки у кризових ситуаціях під час воєнного стану», який проходив в межах проєкту «Бібліотека як безпечне місце».

Тренерки: Вікторія Віткалова – аналітично орієнтований психолог, арттерапевтка, членкиня ВГО Арт-терапевтична асоціація; Ксенія Кожевнікова – кризова та аналітично орієнтована психотерапевтка, сертифікована бізнес-тренерка, тренерка особистісного розвитку, популяризатор практики Mindfulness.

Протягом двох днів навчання обговорювалися такі психологічні поняття, як стрес, дистрес, критичне мислення, інформаційна гігієна. Проводилися практики чаювання-посиденьок з ресурс-менеджменту, техніка уважності: як зосереджувати увагу на поточному моменті, використовуючи дихання, рух або інші методи для зняття стресу, а також способи надання підтримки та стабілізації, коли тому, хто поруч складно.

В перервах між викладанням матеріалу відбулися дискусії з учасниками, які поділилися своїми емоціями, думками відповідно до теми.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com