Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Майстерні (мейкерські простори) у бібліотеках


Члени Хмельницького обласного відділення ВГО УБА взяли участь в онлайновій зустрічі «Майстерні (мейкерські простори) у бібліотеках», організованій Всеукраїнською громадською організацією Українська бібліотечна асоціація та Українською мейкерською асоціацією.

З вітальним словом виступили: членкиня президії ВГО УБА Іванна Щербина та проєктна менеджерка Української мейкерської асоціації пані Ольга, яка наголосила, що їхня асоціація допомагає відкриватися та розвиватися мейкерським просторам, а також закликала слухачів до співпраці з ними.

Під час зустрічі спікерами були: Тамара Козицька – директор Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи; Ольга Коносова – директор Львівської обласної бібліотеки для дітей; Світлана Волкова – директор КЗ «Кіровоградська обласна наукова бібліотека»; Наталія Кокіна – завідувач відділу інформаційних технологій Славутицької центральної бібліотечної системи.

В своїх доповідях виступаючі ділилися власним досвідом створення та організації роботи майстерень.

Бібліотеки завдяки участі у грантових проєктах змогли придбати для своїх книгозбірень необхідні обладнання та використовувати їх у майстернях творчого розвитку. Так, відвідувачі вказаних бібліотек займаються робототехнікою, Майнкрафтом, програмуванням, рукоділлям та шиттям, навчаються працювати з технологічними новинками: 3D-принтером, 3D-ручками, графічними планшетами та плотерами.

Тамара Козицька розповіла про БібліоХАБ – сучасний простір та SMART-бібліотеку – помічник «розумного міста», де власне і проходять навчання відвідувачів. Окрема увага приділена Вадиму Подзігуну – мультиплікатору, керівнику освітнього проєкту «Анімаційна лабораторія» у Хмельницькому, з яким співпрацює бібліотека. На даний момент він знаходиться у лавах ЗСУ, мужньо обороняючи нашу країну.

Щиро дякуємо за насичену та цікаву зустріч! Сподіваємося, що культура мейкерства буде поширюватися серед публічних бібліотек Хмельниччини.

Для перегляду онлайнової зустрічі переходьте за посиланням:

https://www.facebook.com/ula.org.ua/videos/256840430814562?locale=uk_UA.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com