Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Патріотизм в умовах сучасних викликів і трансформацій


Члени президії Хмельницького обласного відділення ВГО Українська бібліотечна асоціація на чолі з головою Катериною Чабан взяли участь у громадських слуханнях в форматі круглого столу «Патріотизм в умовах сучасних викликів і трансформацій», ініційованих Департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації, які проходили на базі Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т. Г. Шевченка.

До заходу доєдналися: представники управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації Валентина Лукашук – заступник начальника управління – начальник відділу; Ніна Власюк – головний спеціаліст; віцепрезидентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, заступниця директора Львівської обласної бібліотеки для дітей Лариса Лугова; директорка Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Надія Новіцька; директори Хмельницької обласної біблотеки для дітей імені Т. Г. Шевченка Валентина Черноус, Хмельницької обласної бібліотеки для молоді Вікторія Задорожна, Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади Тамара Козицька, Донецької обласної бібліотеки для дітей м. Маріуполь Юлія Василенко та заступниця Лілія Козінченко.

Представники Донецької обласної бібліотеки для дітей презентували власний досвід у сфері патріотичного виховання в умовах віртуального простору та ефективної взаємодії, що охоплює людей, які проживають в різних куточках нашої країни та за її межами.

На обговорення були винесені питання національно-патріотичного виховання як основи національної безпеки України; модернізації національно-патріотичного виховання дітей в умовах боротьби за Україну; національної ідентичності, трансформації цінностей, особливостей виховання дітей в умовах війни; створення і використання українського контенту та ресурсів для дітей.

За підсумками круглого столу були розроблені пропозиції щодо збільшення краєзнавчої сфери діяльності закладів. Під час обговорень Катерина Чабан акцентувала увагу присутніх на підтримці видань краєзнавчої літератури місцевих авторів, оскільки патріотичне виховання – основа національної безпеки України і воно є ключовим інструментом бібліотек в досягненні цієї цілі.

Пропозиції, надані в ході обговорення, будуть опрацьовані та увійдуть до звіту про результати консультацій.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com