Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Українські бібліотеки: візія майбутнього


Українські бібліотеки: візія майбутнього

Конференція УБА «Українські бібліотеки: візія майбутнього»

День другий, 1 грудня 2023 року

Робота конференції розпочалася з презентації чесько-українського проєкту «Мобільний центр збереження та оцифрування бібліотечних фондів» за участі Анастасії Боднар, заступника Міністра культури та інформаційної політики, Ондрей Храст заступник Міністра культури Чеської Республіки.

Олег Сербін, в.о. генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, підкреслив, що їх бібліотека виступає головним центром для впровадження цього інноваційного проекту в Україні. Він також наголосив на важливості співпраці між країнами у сфері збереження культурної спадщини та доступу до неї за допомогою технологій.

В рамках конференції відбулось розширене засідання президії Всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація. Захід зібрав представників бібліотечної галузі з різних регіонів України. На засіданні був зроблений акцент на питаннях модернізації бібліотечної справи в сучасних умовах.

Ключовим моментом стало обговорення стратегічних орієнтирів розвитку Української бібліотечної асоціації та її регіональних відділень, визначено орієнтири подальшої роботи в майбутньому, включаючи співпрацю з іншими організаціями, залучення громадськості до культурних та освітніх ініціатив, а також зміцнення міжнародного партнерства.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com