Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Українські бібліотеки: візія майбутнього


Конференція УБА «Українські бібліотеки: візія майбутнього»

День перший, 30 листопада 2023 року

Члени Хмельницького обласного відділення ВГО Українська бібліотечна асоціація взяли участь у щорічній конференції УБА «Українські бібліотеки: візія майбутнього». Конференція проходила у змішаному форматі (у Національній бібліотеці ім. Ярослава Мудрого та платформі Zoom».

Розпочала Конференцію президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація Оксана Бруй. З вітальними словами до учасників звернулися т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерія Іонан, фахівець з цифрової грамотності «Проєкту підтримки Дія» Микола Ябченко, в.о. генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Олег Сербін, голова Благодійного фонду «Бібліотечна країна» Ігор Степурін та інші.

Президенткою було представлено звіт Президії ВГО Українська бібліотечна асоціація за 2023 р. «Сьогодення та візія майбутнього», в якому показано фактори впливу та цьогорічні виклики, роботу із закордонних колегами, участь у міжнародних заходах, висвітлення подій в Україні у зарубіжних ЗМІ, підтримку українських бібліотекарів та бібліотек, професійні заходи в Україні та проєкти, бібліотечну адвокацію та експертний потенціал Асоціації, бібліотеки у ЗМІ. Також прозвітовано про фінансову діяльність, зміни в організаційній структурі.

В рамках конференції відбулася урочиста церемонія вручення нагород та відзнак ВГО Українська бібліотечна асоціація. Приємно, що серед відзначених - бібліотеки Хмельниччини та член Хмельницького обласного відділення:

Дипломами та подарунками нагороджено лауреатів Всеукраїнського конкурсу на здобуття звання «Бібліотека року 2023» у номінації «Середні бібліотеки» Теофіпольську центральну бібліотеку (проєкт «БібліоХаб - центр коаліції допомоги») та Хмельницьку обласну бібліотеку для дітей ім. Т.Г. Шевченка (проєкт «Вільна мама»).

Почесною відзнакою «За відданість бібліотечній справі» нагороджено Баворовську Олену Олександрівну, заступника директора Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки, членкиню Президії Хмельницького обласного відділення ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Спеціальним дипломом «За причетність» – Тененева Михайла Михайловича, Теофіпольського селищного голову.

А Хмельницьке обласне відділення ВГО УБА отримало Диплом «Краще регіональне відділенням 2023 року».


Найщиріші вітання усім нагородженим. Хмельницьке обласне відділення і надалі працюватиме для бібліотечної спільноти області забезпечуючи культурний фронт.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com