Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

У кожного і у кожної свій фронт


«У кожного і у кожної свій фронт» – тема виїзного засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві».

Здобувачі освіти Хмельницького ліцею № 17 переглянули та обговорили документальний фільм «Літургія протитанкових перешкод» (режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук) з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

У ньому розповідається про українців, які тимчасово змінили професію та хочуть бути корисними Україні під час війни з росією. У фільмі слово «літургія» сприймається як спільна справа, яка об’єднує.

Керівниця кіноклубу Зоя Філіпенко перед переглядом фільму розповіла про кіноклуб Docudays UA «Право в об’єктиві» та специфіку документального кіно, яке переглядають учасники.

Учнівська молодь говорила про символізм назви фільму; символи, які побачили та почули; героїв фільму; з’ясовувала значення слів «волонтер» та «волонтерство».

Присутні розмірковували над епіграфом до фільму – словами українського письменника і культуролога Олександра Михеда «Мовою війни тепер тут усі говорять… Кожен багнет, яким би він не був, має значення».

Експертка Ольга Чорна, заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Хмельницькій області, наголосила на тому, що зараз в Україні немає «неважливої роботи». Сьогодні більшість українців перепрофілювалися, змінили свої професії на ті, які є корисними під час війни. Кожен і кожна важливі на своєму місці для перемоги, відбудови країни, побудови держави, у якій неухильно дотримуються прав людини, а людська гідність є найвищою цінністю.

Кожен учасник поділився своїми сприйняттями сьогоднішніх подій і тим, як вони його змінили.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com