Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

презентація інформаційно-довідкового видання «Україна – це ми!»


Відбулася презентація інформаційно-довідкового видання «Україна – це ми!». Із колекції документів дитячого волонтерського руху Державного архіву Хмельницької області».

З вітальним словом до присутніх звернулася директорка бібліотеки Катерина Чабан, яка презентувала книжкові виставки «Правдиве слово – наша зброя» та «Україна єднає серця».

Директорка Державного архіву Хмельницької області Катерина Бурдуваліс розповіла історію створення посібника, до якого увійшла колекція документів про дітей – волонтерів, які мають громадянську позицію, патріотизм, відданість Україні та внесли особистий внесок у розвиток дитячого волонтерського руху України. У презентоване видання увійшло 100 інформаційних блоків про маленьких волонтерів та навчальні заклади, які долучилися та продовжують долучатися до волонтерського руху з надання допомоги військовим Збройних Сил України.

До обговорення про презентоване видання долучилася ректорка Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, член редколегії видання Інна Шоробура, яка наголосила на важливості даного посібника, та подякувала юним волонтерам за плідну працю, за їх вклад у наближення нашої перемоги.

На захід завітали юні волонтери, які поділилися історіями волонтерства, серед них Софійка Подолянчук, презентувала книги власних казочок, які вона продавала у парках м. Хмельницького та виручені кошти передавала нашим захисникам; Анастасія Горячок, брала участь у благодійних концертах, де вона виконувала пісні, присутні прослухали пісню у виконанні Анастасії «Коли закінчиться війна»; Аліна Стебло, продає свої художні вироби та долучається до інших видів волонтерства. Декламувала вірш «Люби українське» юна учениця Хмельницького ліцею № 17 Катря Ситнікова.

По закінченню Катерина Бурдуваліс подякувала присутнім та запросила юних волонтерів продовжити співпрацю з Державним архівом Хмельницької області щодо наповнення колекції, яка закарбує прізвища дітей та їх дії майбутнім поколінням.

Усім було запропоновано познайомитися із колекцією фото волонтерського руху та презентованими книжковими виставками.

На заході були присутні вчителі шкіл міста; студентська молодь Хмельницького інституту ім. Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України ПрАТ «ВНЗ» «Міжрегіональної Академії управління персоналом» та бібліотечні працівники області, які підключилися через платформу ZOOM.

Захід проходив у співпраці з Державним архівом Хмельницької області.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com