Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

На службі науки та історичної пам’яті


Відбулося засідання Президії Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Про здобутки краєзнавців Хмельниччини за останні місяці цього року розповів Юрій Телячий, голова Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України. У своєму виступі він зазначив про останні конференції, проведені в Хмельницькому та Дунаївцях, охарактеризував видання, в яких вміщені спогади військових, а також повідомив про художньо-документальні та наукові збірки.

Віктор Адамський, секретар обласної організації НСКУ, у своєму виступі акцентував увагу на наукових дослідженнях і публікаціях краєзнавців Хмельниччини, тезово ознайомив зі звітом Кам’янець-Подільської міської організації НСКУ, який було подано головою спілки Юрієм Хоптярем.

Під час засідання одностайним голосуванням члени Президії прийняли до лав Спілки нових членів: Володимира Коцюка, кандидата історичних наук та Людмилу Дитинник, завідуючу науковою бібліотекою Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Присутнім були презентовані науково-краєзнавчі збірники «Хмельницькі краєзнавчі студії. Випуск 40, 41» та «Праці Хмельницького церковно-історичного товариства. Випуск 7». Про їхню структуру, особливості наповнення говорили упорядники Володимир Захар’єв і Сергій Єсюнін.

Вітання, подарунки і теплі слова линули на адресу ювілярів: Олександра Григоренка, доктора історичних наук, професора, академіка Міжнародної академії інформатизації, Почесного краєзнавця Хмельниччини з нагоди 75-річчя; Володимира Захар’єва, старшого наукового співробітника відділу охорони пам’яток Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, члена НСКУ з нагоди 60-річчя; Сергія Єсюніна, кандидата історичних наук, Почесного краєзнавця України, ученого секретаря КЗК «Хмельницький обласний краєзнавчий музей» з нагоди 55-річчя.

Директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки Катерина Чабан подякувала присутнім за співпрацю, а також розповіла про ресурс LIBRERIA, який надається читачам бібліотеки безкоштовно на умовах угоди до 1 листопада. На ньому представлені 11 повнотекстових видань періодики Хмельниччини. Катерина Анатоліївна запропонувала краєзнавцям скористатися цим пізнавальним ресурсом.

Учасникам засідання було презентовано книжкову виставку «Краєзнавча палітра», на якій представлено нову краєзнавчу літературу з фондів Хмельницької ОУНБ.

Захід проходив офлайн та дистанційно на платформі ZOOM. До нього долучилися публічні бібліотеки та краєзнавці області.

Презентовані на заході видання були подаровані бібліотеці.










 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com