Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Нація нескорених: від козацтва до сьогоденняи


До Дня захисників і захисниць України та Дня Українського козацтва відбувся дискусійний майданчик «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення».

У заході взяли участь: Андрій Попик – викладач Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту; Олександр Маковей – ветеран АТО, позивний «Макоша», нинішній військовослужбовець, капітан збірної України на «Іграх нескорених»; ліцеїсти Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Державної прикордонної служби України.

Андрій Попик розповів про те, як і чому виникло українське козацтво; про появу перших січей і діяльність Дмитра Вишневецького; військові традиції і звитяги українського народу.

Олександр Маковей розповів про власний військовий шлях, оборону Луганського аеропорту, повномасштабну війну, історії з лінії фронту, отримані нагороди, повернення у цивільне життя та реабілітацію через спорт; відповів на запитання, що цікавили присутніх.

Під час заходу продемонстровано відео відповідної тематики та презентовано книжково-ілюстративну виставку «Боролись! Боремось! Поборемо!».





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com