Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Бібліотека – центр краєзнавчої інформації


З червня по вересень 2023 року Хмельницькою обласною універсальною науковою бібліотекою проведено обласний конкурс публічних бібліотек на кращу організацію краєзнавчої роботи «Бібліотека – центр краєзнавчої інформації». Головна мета виявлення і популяризації кращих практик публічних бібліотек територіальних громад області з питань краєзнавства, налагодження їх взаємодії з місцевими відділеннями спілок краєзнавців, профспілки працівників культури, стимулювання до членства у бібліотечній асоціації.

Організаторами конкурсу виступили Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, Хмельницьке обласне відділення Всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація, Хмельницька обласна організація Національної спілки краєзнавців України, Хмельницька обласна організація профспілки працівників культури.

Обласний конкурс проводився в два етапи. Перший етап Конкурсу (місцевий) – проводився з червня до серпня 2023 року у центральних бібліотеках громад Хмельницької області серед міських , сільських бібліотек-філій. Для його організації утворювалися журі зі складу фахівців бібліотек, відділень спілок краєзнавців, бібліотекарів, профспілки, які оцінювали конкурсні матеріали відповідно до умов Положення, обирали кращі та подавали матеріали переможця (в друкованому та електронному варіанті) на другий (обласний) етап конкурсу до відділу науково-методичної роботи та інновацій у бібліотечній справі Хмельницької ОУНБ.

На другий (обласний) етап конкурсу надійшли 34 конкурсних матеріали з 24 територіальних громад. Надано матеріали конкурсу 17 центральних бібліотек, 15 – сільських, 2 - міських бібліотек.

26 вересня 2023 року відбулося засідання журі під час якого було переглянуто та відібрано кращі конкурсні матеріали згідно з Положенням обласного конкурсу.

Переможцями стали:

– Ярмолинецька центральна бібліотека Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області;

– Бібліотека-філія № 2 Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади;

- Завадинецька сільська бібліотека-філія Городоцької центральної публічної бібліотеки.

За підготовку краєзнавчий видань відзначено роботу Деражнянської міської центральної бібліотеки.

Нагороджено дипломами відбулося в рамках XV обласного Форуму бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотека – твоя синергія перемоги».



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com