Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

І б’ється серце в такт війни…


У Всеукраїнський день бібліотек відбувся марафон воєнної поезії «І б’ється серце в такт війни…».

На захід завітали поети, прозаїки, актори, музиканти, освітяни, бібліотекарі, поціновувачі художнього та мистецького слова.

Ведуча Зоя Філіпенко зауважила, що бібліотеки завжди були і є центрами інформації, соціокультурної діяльності, краєзнавчої роботи. Навколо них гуртуються прогресивні, творчі, ініціативні люди, які рухають суспільство вперед, не стоять осторонь від актуальних питань, котрі мотивують їх вирішувати долю свого народу.

– У зв’язку з повномасштабною війною багато українців стали у військовий стрій. Усвідомлюючи свій обов’язок перед Батьківщиною, добровольцями пішли на фронт навіть ті, хто ніколи не тримав у руках зброю, серед них: поети, прозаїки, музиканти, артисти, художники, журналісти та інші діячі культури і мистецтва, – наголосила Зоя Вікторівна.

Сьогодні на передовій виборюють свободу і незалежність України наші письменники Ростислав Балема, Артур Закордонець, Юрій Сорока, Михайло Цимбалюк та інші митці слова.

Під час марафону вірші Ростислава Балеми та Михайла Цимбалюка декламували актори Хмельницького обласного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького Олександр Ящишен та Емма Мужевітіна.

Серед письменників також є і волонтери, а ще ті, які допомагають волонтерам. До нас на захід завітали Лідія Ярохно із Старокостянтинова, Микола Савчук із Віньковець, Альона Радецька, Степан Шкапій та Віталій Матеуш із Хмельницького. Їхні вірші – мотивація не зупинятися і всіма силами виборювати довгоочікувану перемогу України кожен на своєму фронті.

Музичний супровід марафону воєнної поезії здійснював Ярослав Камінський, єдиний лірник на Поділлі, концертмейстер Дитячої студії при академічному ансамблі пісні і танцю «Козаки Поділля».

Привітала присутніх із Всеукраїнським днем бібліотек Олена Баваровська, заступник директора Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Присутні мали можливість переглянути книжково-ілюстративні виставки з фондів бібліотеки.

Війна змінила нас. Вона вплинула на життєві цінності та пріоритети. Сильні відчуття, зміна звичної картини світу та усталеного способу існування, втрата впевненості у завтрашньому дні – все це впливає на нас, людей, а особливо на творчих особистостей. Тому з’являються твори – патріотичні, емоційно багаті, впевнені. Та віримо, що незабаром прийде мир на нашу землю, що будуть спокійними дні і ночі і наші письменники писатимуть вірші світлі, життєво наснажені, мирні.









 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com