Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«В ім`я світлого людського майбуття воюю байкою…»


З нагоди відзначення 130-річчя від дня народження Микити Годованця, байкаря, поета, перекладача, педагога, журналіста, уродженця с. Вікнина Тернівської волості Подільської губернії з 14 по 26 вересня було проведено онлайн-читання байки «В ім’я світлого людського майбуття воюю байкою…» у соціальній мережі Фейсбук під хештегом:

#Годованець_байка_ХОУНБ.

Сьогодні ми підбиваємо підсумки. В онлайн-читаннях взяли участь 60 учасників різних вікових категорій: від 8 до 72 років. Байки читали здобувачі вищої освіти Кам‘янець-Подільського національного університету імені І. Огієнка, Кам'янець-Подільського фахового коледжу культури і мистецтв, Мар’янівської гімназії Чорноострівської ТГ та користувачі публічних бібліотек області.

У виконанні учасників були прочитані такі байки Микити Годованця: «Річковий павук і Жаба», «Людина і Чорт», «Синок сатирика», «Дикий виноград», «Сухостій», «Верблюд і Кінь», «Алмаз», «Горобець», «Соловейко та Свиня», «Кінь і Лошак», «Хміль і Кабачиння», «Вовк і Лисиця», «Груша», «Джміль і Метелик», «Каверзна доля», «Зозуля і Ластівка», «Ласочка», «Піджак», «Півник», «Хомин спадок», «Притча про трьох братів», «Дядько Пень», «Сметанка», «Сатира», «Яблуня», «Добрий Вовк», «Віл», «Лист з чужини», «Півник і Гадюка», «Комар і Віл», «Талант і характер», «Чорногуз», «Джмелики», «Голуб і Горобець», «Епілог».

Особливою популярністю у читачів користувалися байки «Голуб і Лелека», «Сатира», «Дядько Пень», «Яблуня», «Віл», «Лист з чужини», «Хміль та Кабачиння», «Чорногуз». Дякуємо читачам публічних бібліотек області та усім поціновувачам творчості байкаря за участь в онлайн-читанні.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com