Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Нові вірші – серед сирен


«Нові вірші – серед сирен» – тема поетичної зустрічі з Альоною Радецькою, поетесою, журналісткою, літературною критикинею, членкинею Національної спілки журналістів України, методисткою І категорії Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, бібліотекаркою Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки, секретаркою Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України, нашою землячкою із села Проскурівка Солобковецької територіальної громади Хмельницького району.

На захід завітали письменники, бібліотекарі, освітяни, здобувачі вищої освіти Хмельницького університету підприємництва та економіки і поціновувачі творчості молодої авторки. Онлайн на платформі ZOOM доєдналися земляки, зокрема, вчителька української мови та літератури Алла Гуменна, вчителька географії Галина Вітковська, завідуюча сільською бібліотекою (а раніше шкільною) Світлана Вітковська, завідуюча Будинку культури Іванна Гончаренко, а також бібліотекарі Ярмолинецької ЦБС, Алла Гуменюк, редакторка газети «Вперед», вчителі, з якими свого часу співпрацювала Альона Радецька, будучи редакторкою ярмолинецького освітянського вісника «Шкільний світ» та їхні вихованці.

Через повітряну тривогу більша частина заходу пройшла в укритті. Але це не завадило поспілкуватися від душі і для душі. Альона познайомила присутніх зі своєю новою поетичною збіркою «Сві(Й)ти», яка нещодавно побачила світ у житомирському видавництві ТОВ «Видавничий дім “Бук-Друк”», охарактеризувала розділи «Колоситься серце надіями…», «Розцвітай у мені…» та «Війнула холодом війна», де вміщена, відповідно, філософська, любовна і громадянська лірика.

Щирі слова підтримки та найкращі побажання добра, процвітання, успіхів бажали поетці члени Національної спілки письменників України Віталій Міхалевський, Ніна Шмурікова-Гаврилюк, Людмила Рудковська та Степан Шкапій.

Музичні вітання линули від хмельницького барда Леоніда Мазура та звучали вірші у виконанні авторки та учениць дитячої школи розвитку «Діамантові Діти» Катрі Ситнікової, Анастасії Дубенюк та Вікторії Ільницької.

На завершення зустрічі відбулася автограф-сесія.

Присутні переглянули книжково-ілюстраційну виставку «Трояндоквітно розпочався день…» із фондів Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки та особистого архіву авторки.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com