Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту


Відбувся вечір-присвята «Наснажений красою Поділля» до 100-річчя від дня народження Миколи Подоляна – письменника, публіциста, журналіста, лавреата Державної премії України ім. Т. Шевченка, члена Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України.

На захід завітали студенти-першокурсники Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії спеціальностей «Українська мова та література» і «Дошкільна освіта».

Модератор зустрічі Віталій Мацько, поет, прозаїк, журналіст, доктор філологічних наук, професор, член НСПУ і НСЖУ, розповів про життєвий і творчий шлях свого викладача із Київського державного університету імені Тараса Шевченка Миколу Петровича Подоляна, який на старших курсах викладав у нього спецкурс «Журналістська майстерність». Так він з ним познайомився і зблизився як із земляком. Часто спілкувався і навіть одного разу взяв у нього інтерв’ю’ю, яке вміщене в його книзі «З двох криниць».

Віталій Петрович провів паралель між письменниками-земляками Миколою Подоляном і Віктором Зубарем. Зупинився на «білих плямах» у біографії першого.

На заході звучала поезія Миколи Подоляна у прочитанні Віталія Мацька та Зої Філіпенко, завідуючої відділом краєзнавства. Також присутні прослухали запис пісні з YouTube «Закрутився вихор на дорозі» на слова поета у виконанні Віктора Лісовола, бандуриста, композитора, і переглянули книжкову виставку «Я син Подільської землі».





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com