Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Патріотична година «Народжені вільними»


До Дня знань відбулася патріотична година «Народжені вільними» для учнівської молоді Хмельницької середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів № 14.

Під час заходу говорили про тисячолітню історію державотворення нашої країни, основні історичні етапи становлення державності України; про визначних борців за незалежність нашої держави. Особливу увагу зосереджено на важливих історичних документах, таких як: Конституція Пилипа Орлика, IV Універсал Української Центральної Ради, яким було проголошено незалежність Української Народної Республіки, Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, Декларація про державний суверенітет України, Акт проголошення незалежності України та Конституція України.

Обговорили основні події незалежної України: Помаранчеву революцію та Революцію гідності, яка передувала початку першої фази російсько-української війни та початок повномасштабного вторгнення військ противника до України.

Також говорили про Україну як країну з мальовничою природою, про відомі та маловідомі місця, які чарують своєю красою та автентичністю, і які варто відвідати.

На завершення молодь давала відповідь на запитання «За що я люблю Україну?».

Під час заходу презентовано книжково-ілюстративні виставки «Україна: шлях до свободи крізь віки» (до Дня Незалежності України) та «Хоробрі серця» (до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України).




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com