Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Дітям важливо вміти мріяти без кордонів…» – тема онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» на платформі ZOOM.


Користувачі центральної публічної бібліотеки Сахновецької сільської територіальної громади переглянули та обговорили документальну стрічку «Джованні і балет на воді» https://docuclub.docudays.ua/movies/item/dzhovanni-ta-balet-na-vodi/ (режисер: Астрід Буссінк) з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

Керівниця кіноклубу Зоя Філіпенко перед переглядом фільму розповіла про кіноклуб Docudays UA «Право в об’єктиві» та специфіку документального кіно, яке переглядають учасники. Учасники працювали в парах онлайн, виконуючи вправи «Чим ми схожі» та «Чим ми відрізняємося», презентували один одного. Підводячи підсумок, звернули увагу на те, що усі ми схожі та водночас різні, але всі ми маюємо право на відмінності, і ніхто не зможе примусити кожного з нас стати іншим.

Присутні обговорили права дітей на вільний розвиток, досягнення цілей. Дискутували про гендерну рівність та гендерні стереотипи, що заважають здійсненню мрій, про те, як уникати таких стереотипів. Говорили про булінг; важливість підтримки дитини для становлення її особистості; роль батьків в житті кожного; мрії та віру в себе; саморозвиток, що є основою успіху; кропітку працю, що є основою всіх здобутків. Велась розмова про толерантне ставлення до оточуючих, їх поглядів, та інтересів. Учасники поділилися власними історіями з подібними ситуаціями, продемонстрованими у фільмі. Глядачі зазначили, що у сучасному світі цілком допустимо бачити хлопчика в «жіночому» спорті, адже межа між умовно «жіночим» і «чоловічим» усе більше розмивається.

Експертка Ольга Чорна, начальниця відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку інфраструктури регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Хмельницькій області зазначила, що в наш нелегкий час воєнних подій на території України важко говорити про повне забезпечення поняття «рівність». Сьогодні багато жінок займаються нетиповими справами – стають захисницями, чоловіки доглядають діток та йдуть в декретну відпустку. Ми змінюємо стереотипність виховання пострадянського періоду.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com