Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Зустріч громадських активістів із соціальними партнерами Хмельницького місцевого центру


До Дня Української Державності відбулася зустріч громадських активістів із соціальними партнерами Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у рамках Літнього читального залу під відкритим небом.

Завідуюча відділом краєзнавства Зоя Філіпенко ознайомила з історією цього свята, зазначивши, що відзначається воно вдруге і покликане нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію – від Русі до сьогодення і об’єднує всіх, хто доклав чималих зусиль для того, щоб Україна відбулася як держава.

Про правові традиції на теренах Хмельниччини розповів Олександр Атаманчук, викладач історії і правознавства Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету», який охарактеризував найпоширенішу правову систему міського самоврядування в центрально-східній Європі у часи середньовіччя – Магдебурське право, основні етапи творення української державності, повідав про Ігнація Мархоцького як одного із фундаторів Миньковецької держави.

Головні юристи Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Роман Самчук та Ольга Глазунова розповіли про систему надання безоплатної вторинної правової допомоги, зауваживши, що вона працює для того, щоб кожна людина мала можливість захистити свої права. Ознайомили із місцевими центрами, які діють у Хмельницькій області та відповіли на запитання присутніх.

Тетяна Главацька – головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою сектору координації волонтерської діяльності відділу правопросвітництва управління комунікації та правопросвіти розповіла про проєкт «Волонтер БПД», який система безоплатної правової допомоги започаткувала у 2021 році в Україні. «Здійснюючи волонтерську діяльність волонтери мають чудову можливість для створення позитивних змін не лише у правосвідомості людей, а й на рівні територіальних громад, в яких волонтери допомагають отримати рівний доступ до правосуддя, використовувати правові інструменти для вирішення їх життєвих питань», – наголосила пані Тетяна.

Учасники зустрічі переглянули книжкові виставки «Держава. Право. Суспільство» та «Постать графа Ігнатія Мархоцького в українській і польській історіографії» з фондів Хмельницької ОУНБ.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com