Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Російську літературу на макулатуру! Дерусифікація продовжується.


Протягом першого півріччя в бібліотеці продовжено роботу щодо очищення фонду від книг, які пропагують російську агресію, ідеї Леніна та його соратників тощо. Зокрема, було вилучено та списано книги про комуністичні партії, Ленінізм, Марксизм, історію та культуру росії, російське мовознавство та літературознавство.

Завдяки долученню жителів міста до проєкту «Руzzкую літературу – на макулатуру!», який зініційований волонтерами благодійного фонду «Волонтери Поділля» разом із Хмельницькою міською радою, здано на макулатуру художню літературу російських авторів.

Загалом здали близько 5 тисяч книжок, вага яких у макулатурі склала понад тонну. Дякуємо жителям міста та області за проявлену активність, їх внесок у загальній справі склав 162 кілограми. Кошти від участі в акції перераховані Благодійному фонду та підуть на потреби ЗСУ.

Звертаємось до наших читачів та жителів територіальних громад області з проханням долучитись до проєкту. Кожен хмельничанин може деокупувати свою книжкову полицю та таким чином допомогти наблизити Перемогу.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com