Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Чорноострівщина – край лебединий


Відбулася прем'єра туристично-краєзнавчого путівника «Чорноострівщина – край лебединий» у рамках відкриття дев’ятого сезону Літнього читального залу під відкритим небом на майданчику перед бібліотекою.

Книга видана відповідно до Обласної програми розвитку культури і духовності за рахунок коштів Хмельницької обласної державної адміністрації. Це перше видання про Чорноострівську селищну територіальну громаду.

Презентував його автор проєкту, заступник директора з виховної роботи Хмельницької школи мистецтв, заслужений діяч мистецтв України, колишній головний спеціаліст з питань культури, національностей, релігій та туризму Чорноострівської ТГ Анатолій Бєлєванцев, який розповів про ідею написання путівника, його структуру, зміст, значення для громади, а також зосередив увагу на його туристичному потенціалі.

Присутні дізналися про творчу команду, яка працювала над проєктом, про населені пункти громади, їх історичні місця, архітектурні споруди, легенди та міфи, що оповиті духом давнини.

Під час прем'єри путівника до Літнього читального залу завітали волиняни Сергій та Микола, які приїхали в Хмельницький, щоб взяти участь у другому турі п’ятого Всеукраїнського конкурсу естрадної пісні імені Миколи Мозгового, уродженця нашого краю, і гала-концерті, а також повідомили про те, що декілька років тому були учасниками Всеукраїнського фестивалю народної творчості та ремесел "Чорноострівський ярмарок".

Путівник "Чорноострівщина – край лебединий" є у фондах бібліотеки. Він буде корисним мандрівникам, туристам, краєзнавцям, викладачам, вчителям, учням та усім, хто цікавиться рідним краєм.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com