Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Останній шлях Кобзаря» до 162-х роковин перепоховання Т. Г. Шевченка


Відбулася літературна година «Останній шлях Кобзаря» до 162-х роковин перепоховання Т. Г. Шевченка.

Під час заходу виступили: Віталій Міхалевський – поет, голова Хмельницького обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка; Віталій Мацько – літературознавець, письменник, публіцист, краєзнавець, колишній очільник обласної «Просвіти» (1994 – 2005); студентський літературний театр «Глорія» Хмельницького національного університету (керівник – старший викладач кафедри української філології ХНУ Таїсія Коваль), який презентував авторський театральний перформанс «Свободу Шевченку!».

Цей складний для країни час, коли триває війна з жорстоким та підступним ворогом, спонукає нас по-новому поглянути на творчість Кобзаря. Ідеї, помисли, поезія Кобзаря – співзвучні нашому сьогоденню. Шевченко, як митець XXI століття, утверджує нескінченність національного духу. Актуальність його слова є незаперечною у кожний момент існування нації.

Захід пройшов у змішаному форматі: у бібліотеці та на платформі Zoom, у якому взяли участь викладачі та студенти вищих навчальних закладів міста, представники бібліотек територіальних громад області та ін.

Під час заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «Слідами Тарасової долі».






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com