Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

І пам`ять згадкою торкає


До Дня Чорнобильської трагедії відбулася година-роздум «І пам’ять згадкою торкає».

На заході були присутні: Борис Малицький – завідувач радіологічної лабораторії Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України, ліквідатор аварії на ЧАЕС; Сергій Безп'ятчук – майстер виробничого навчання, циклу практичної підготовки Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області та студентська молодь Хмельницького базового медичного фахового коледжу.

Під час заходу Борис Малицький розповів про радіологічний вплив на організм людини, про замір радіаційного фону в Україні та Хмельницькій області, який проводиться кожного дня, про опромінюючий вплив медичних засобів.

Сергій Безп'ятчук пояснив алгоритм дій у разі застосування ядерної та хімічної зброї, продемонстрував презентацію на тему «Способи та засоби захисту населення у разі загрози застосування противником зброї масового ураження», наголосивши, що кожний громадянин України має сам подбати про власну безпеку. Презентовано відеосюжет про причини і наслідки Чорнобильської катастрофи «Секретний фронт».

«За роком спливає рік, але для України Чорнобиль залишається незагоєною раною. Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не несе аналогів за масштабностями рухотворного забруднення екологічної сфери. Ми повинні вшановувати і пам'ятати про цю страшну трагедію та пам’ятати про її наслідки», – говорилось під час заходу.

На завершення презентовано книжкову виставку «Світе, Чорнобиль – то крик мого краю. Світе, Чорнобиль – то рана й твоя».







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com