Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Зустріч з внутрішньо переміщеними родинами та користувачами бібліотеки


Відбулася зустріч з внутрішньо переміщеними родинами та користувачами бібліотеки, під час якої ознайомилися з нетрадиційною технікою живопису, різновидом графічної техніки – ляпкографією з роздмухуванням плям.

Волонтери психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України у Хмельницькій області продемонстрували дихальні вправи для зняття стресу, провели гру з використанням метафоричних асоціативних карт, які допомагають розвивати уяву, інтуїцію, образне мислення, творчі здібності.

В ході написання картин в техніці ляпкографія з роздуванням плям надали можливість учасникам ознайомитися з правилами і прийомами роботи з аквареллю, створити малюнок, що виконується рідкими фарбами, навчатися правильно організовувати зображення в композицію, розвити вміння бачити та виявляти виразні асоціації в малюнку за виглядом та розміром плям (силуетне зображення) та домалювати отримане зображення за своєю уявою.

Нетрадиційні техніки малювання викликають безліч позитивних емоцій, дають можливість створення спонтанного малюнку, цікавих і незвичайних робіт.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com